Jeśli chcesz wziąć udział w dyskusjach na forum - zaloguj się. Jeżeli nie masz loginu - poproś o członkostwo.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
larek:
zaskoczyło mnie trochę, że można sobie bezkarnie chodzić po ślimakach i drzewach (...) Wydaje mi się, że drzewa i (tak przecież duże) ślimaki powinny być barierą nie do przejścia.Brix:
Niesamowite, ta gierka jest znacznie lepsza niż się spodziewałem :)Bluki:
1) „Parę sekund będzie ciemno”. Oj, nie ładnie oszukiwać! Ciemno jest aż przez 37 sekund.larek:
Ej, ale to jest gra, a nie listing z Bajtka w dziale "Poprawne programowanie"mgr_inz_rafal:
Akurat można kawę zrobić :) Będzie do poprawki jeśli ogarnę ASM.Bluki:
Ależ korzysta! Jak każda w GR.0. Oto przykład po uruchomieniu spod mojego inicjalizera:Bluki:
Wygląda na to, że masz sformatowaną dyskietkę w formacie SD (707 free sect.), a powinna być w ED (999+ free sect.).larek:
A oto (prawie) instrukcja do kompilatora. Może się komuś przyda.larek:
Problemem jak na razie nie jest miejsce na dyskietce (choć pewnie później to też by wyszło - patrz kolejny post), ale konstrukcja programu -Bluki:
Ano tak. Mgr_inz_rafal nic nie wspomniał o tych błędach kompilacji.larek:
Ale, jak już wspomniałem, jeśli ta gra nie działa w TBXL przed kompilacją, to nie ma co się spodziewać, że zacznie działać po potraktowaniu jej kompilatorem TBXL.Bluki:
To jakim cudem zabrakło wolnego miejsca na dysku (error 162). Odczytaj katalog tego dysku z poziomu DOS-a i pokaż zrzut ekranu.Kaz:
To moze generuj je po wyznaczeniu trasy?mgr_inz_rafal:
Widzę, że to jest jakiś myk z fontem na dyskietce, co chyba dyskwalifikuje program jako przenaszalny przez CSAVE/CLOAD, nie? Trochę mi na tym zależy...Bluki:
Tylko po co przyspieszać „Psa”? Gra się doskonale sprawuje pod AB (z wyjątkiem nieszczęsnego generatora znaków).mgr_inz_rafal:
Aż mnie korci, aby odkopać Bisona i Flexa, odkurzyć mózg i studenckie notatki oraz napisać jakiegoś kompila Atari Basic na PC :)mgr_inz_rafal:
To co leży mi na wątrobie, może nawet bardziej niż generator znaków, to długie oczekiwanie na wyznaczenie trasy.jhusak:
Nie wiem, czy było poruszane, ale AB w pierwszych liniach działa szybciejlarek:
I to jest wiadmość dnia!mgr_inz_rafal:
Tak, Bluki już to sugerował parę wpisów temu.BASIC PIES.BAS
at0mic:
a jak ktoś nie wie o co chodzi to pełna profeska;)Kaz:
Obejrzalem caly filmik :)