Jeśli chcesz wziąć udział w dyskusjach na forum - zaloguj się. Jeżeli nie masz loginu - poproś o członkostwo.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
nosty:
Moze zapomniales o trzymaniu OPTION w czasie wlaczania komputera? :)larek:
Jak wspomniał Nosty, najprawdopodobniej nie wyłączasz Basica przy uruchamianiu komputera.nosty:
Wyjmujesz karte SD ze slota i wlaczasz Atari. Konfigurator laduje sie automatycznie.nosty:
są manuale na stronie. W archiwach.larek:
W najnowszej wersji firmware'u wybór pliku do uruchomienia jest banalnie prosty. Klawiszami kursora w komputerze (jeśli używamy programu konfiguratora) wskazujesz plik, który ma być uruchomiony (XEX lub ATR), wciskasz i przytrzymujesz przez chwilkę RETURN... i to wszystko!larek:
Generalnie SIO2SD to taka stacja dyskietek, więc Atari należy obsługiwać dokładnie tak, jakby zamiast SIO2SD była podłączona stacjalarek:
SIO2SD to wspaniałe urządzenielarek:
sprawdź czy przypadkiem nie zmieniłeś wartości hsindex w sio2sdmgr_inz_rafal:
Hmm, coś nie trybi mi myk z Returnem (Atari po prostu pyka tak jak przy powtarzaniu klawisza).larek:
Nie może być! Masz przecież 3.1. Dla wersji 3.1 firmware'u jest przeznaczony konfigurator w wersji 3.5jhusak:
Czy dźwięk przy wczytywaniu to : pipipipipipi, czy trrrrrrrrrrrrrrrrrr? I czy draconus wczytuje się ponad 30 sekund, czy <10?mgr_inz_rafal:
natomiast konfigurator wyświetla: "CFG_S2S n27 by Pajero/MadTeam (v)2011"larek:
To sprawa wyjaśniona - masz starą wersję konfiguratora, która nie jest przeznaczona do tej wersji firmware'u. Koniecznie zmień na 3.5xxl:
jesli Ci to przeszkadza to sio2sd ma tryb turbo, wersja v1 z obrazkiem zaladuje sie w 15s.larek:
Nie może być! Masz przecież 3.1. Dla wersji 3.1 firmware'u jest przeznaczony konfigurator w wersji 3.5nosty:
Z ustawieniem TOPDRIVE = ON dziala mi jak szatan, ale co ciekawe czas wczytywania się nie zmienia, niezaleznie czy jest hsindex=00 czy 06. Mierzylem z dokladnoscia do sekundy.nosty:
IMHO z tego wynika jasno, ze aby uzyskac predkosci lepsze niz dla hsindex=6, nalezy WYŁĄCZYC w setupie tryb topdrive. Bo z nim włączonym jest "stała prędkość hsindex=6". Nie jest tak?nosty:
2. Czy QMEG 4.4 ma juz tego patcha o ktorym mowa tutaj? ->link<-nosty:
3. Czemu kiedy wybiore hsindex=0, to po wlaczeniu kompa wyskakuje mi na ekran napis:pajero:
Roznice w plikach polegaja na tym, ze maja inne sumy kontrolne.mar_tec:
(...)i pozostaję przy standardowym odczycie "sio high speed: 68837.40 ($06)".Duracel:
Szukam porządnej, eleganckiej obudowy do swojego egzemplarza. Nie bardzo mam czas na robótki ręczne i szukanie odpowiednich materiałów do wykonania takiej obudowy, zatem czy nie wiecie kto może na zamówienie sporządzić tego typu gadżet?