Jeśli chcesz wziąć udział w dyskusjach na forum - zaloguj się. Jeżeli nie masz loginu - poproś o członkostwo.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
bartcom:
1. nazwy graczy ale nie wpisywane z klawy, tylko wybierane z planszy joyem;bartcom:
w menu podstawowym bardzo szybko biega joystick po funkcjach jest to "very irytaty".bartcom:
Dlaczego jednak nikt nie bierze pod uwagę tego, źe Atari ma służyć przede wszystkim dla przyjemności, rozrywki.bartcom:
niejednokrotnie juz na tym forum (nie w tym wątku - a forum śledzę od 2009r.) wskazywano, że jest problem z zainteresowaniem tematem ze strony płci pięknej.bartcom:
Dowody przeciwne to wyjątki raczej, potwierdzające regułę.bartcom:
Dlaczego tak się dzieje? Dlatego właśnie! Nie chodzi o to, czy ktos jest homoseksualistą, czy nie (czego nie akceptuję, i koniec ale to inna sprawa), ale o to, dlaczego przy tworzeniu gier (szczególnie polskich?) w sposób marginalny bierze się pod uwagę to, że w te gry mogliby zagrac jeszcze inni, oprócz twórców i ich "towarzystwa wzajemnej adoracji".larek:
Jednak gry są takie, jakie są i cóż można tu zrobić? Nic.bartcom:
Myślisz KAZ, że z taka argumentacją: ten typ tak ma, tak musi być, zachęcisz nowe środowiska? Wątpię.bartcom:
Ale one nie grają w A8, buuuuu....caco:
I prowadzi kobieta :) Bije wszystkich:bartcom:
To wszystko razem, spowodowało moją irytację, załamanie. Stąd nerwy. Lecz nerwy wiadomo - w konserwy.bartcom:
Ktoś zaczyna sie w to bawić, i jesli to jest unlimited lives, przechodzi całość w godzinę. Ale to fajne! Troche krótkie, ale fajne! Może cos jeszcze? No to ja coś jeszcze itd... i coraz trudniej, a osoba się wciąga, że tak popwiem, głęboko. Nie przelotnie.bartcom:
Nie KAZ, nie chodzi o jeden system. Nie!bartcom:
Pytanie jednak, czy naprawdę nie mozna było tego lepiej wymyslić, czy tylko sie nie chciało. Gdzie te 256 kolorów?bartcom:
a moim zdaniem przeróbka na stereo jest b. niewielką ingerencją w Atari, jeśli polega na drugim Pokey'u, to możemy mowić nadal o A8, podobnie większa pamięć (szczególnie 256, był przecież 256XT), bo w niczym co do mozliwości to nie zmienia komputera.bartcom:
A gdzie rozwój grafiki na miarę muzyki? Kolory, kolory!bartcom:
A jak bys chciał na real Atari na czyms pracować, np. robic grę, PrintShop, Newsroom, Koala itd. albo przerabiac napisy, spalszczać (np. Pirates...),bartcom:
Drukowanie, na real A8. Nie istnieje.bartcom:
(...)real A8 odpalając od święta, i ciesząc się, że coś sie udało wczytać.bartcom:
Nie KAZ, nie jest prawdą twierdzenie, że to jest fajne, że jedno z drugim nie współpracuje, że fajne jest ciągłe cudowanie (delikatniutko powiedziane, żeby znowu mnie nie opierdzielili), chyba że jest się... masochistą?Tenchi:
Ale fajna jest chwila, gdy wszystko udaje ci się ogarnąć i zaczyna działać. Nad instalacją jednej gry na PC-98 spędziłem trzy doby.