Jeśli chcesz wziąć udział w dyskusjach na forum - zaloguj się. Jeżeli nie masz loginu - poproś o członkostwo.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
sta WSYNC
sta WSYNC
qbahusak®:
Piks, ElaLarek:
Odpowiedź druga: nie, nie jest konieczne, ale możemy zobaczyć z jakimi dokładnie parametrami będzie wywołany RastaConverter. To tylko jedno kliknięcie, więc zbytnio nie zwolni działania.Ilmenit:
Tak. Odległość kolorow Ciede2000 daje w większości przypadków znacznie lepsze efekty przy tworzeniu obrazka docelowego niż YUV czy Euclid. Wadą jest to, że jest wolny. Preproces obrazka jest robiony raz, więc tam może być wolniej.Ilmenit:
Może wydawać się, że jest wolniej, bo zmniejszyłem częstotliwosć odświeżania wygenerowanego obrazka.Kaz:
Spowalnia, bo przy wielu probach, wielu parametrach, klikam niepotrzebnie to okienko po kilkadziesiat razy. Niepotrzebnie, bo przeciez wiem, z jakimi parametrami bedzie wywolany RC, jako ze sam te parametry ustawialem.voy:
udało mi się uruchomić menedżer zadań na prawach administratora i podnieść priorytet RastaConvertera na "Wysoki". Niestety, w dalszym ciągu wykorzystuje tylko 25% zasobów procesora. :(mgr_inz_rafał:
(...)"Tylko" 25% wynika z tego, że pewnie masz 4 rdzenie.Kaz:
Czy daloby sie tak zrobic, zeby wysokosc priorytetu byla ustalana w RCGUI (...)ilmenit:
Preproces dotyczy generowania obrazka docelowego, do którego dąży algorytm optymalizacji. Warto mieć go wygenerowanego jak najlepszej jakości. Zatem:ilmenit:
Nie, bo najprawdopodobniej nigdy nie dojdzie do czegoś takiego jak final. Sam musisz zdecydować, kiedy przerwać program.