Xeen, jakie parametry ma maszyna, na której odpalasz RC? Chylę czoła przed ilością liczonych obrazków. :) Aha, jaki zakres pokazuje u ciebie wskaźnik Rate (u mnie waha się pomiędzy 2700 a 3400)?
heh, niestety takie obrazki jadą po zaworach jeżeli chodzi o procek JIL, także przy takiej grafice StarDust to chyba może pójść albo na karice Nosty'ego albo na VBXE ;) No ale zawsze można pomarzyć, obczaić i traktować to jako szkice - grafik bez RC pewnie osiągnąłby lepsze efekty bez programu Rastra....
Voy, na domowym to mam poniżej 2, a w robocie nawet jak mam zapuszczone multum rzeczy to mam Rate koło 8 i często zostawiam to na noc - he he. I wszytsko jasne dlaczego sobie liczę te obrazki....
Zresztą przekonałem adminów, że zamiast testować stabilność kompa długo jakimś tam tylko 3Dmarkiem, lerpiej odpalać także RC :)
takie tam, zawody z komody obrazki scenowe sa bardzij wymagające, okładki z gier ładnie się za to konwertują i można je użyć wprost, jak ktoś np. pisze r-type to obrazek ma gotowy ;) niektórych długo nie liczyłem - od tak, poglądowo 3 obrazek - walczyłem z nim długo, tutaj potrzebny jest grafik, a nie konwerter ;)
Stardust, to na Atari STE wymiatało... dawne czasy...
Pice z ingame wyszły lepiej niż te na STE :P Natomiast w title na STE był interlace więc i na 8bit Atari można osiągnąć lepszy efekt, a przełączanie dwóch obrazków w RC nie stanowi problemu (poza pamięcią RAM).
Z publikacją nowej wersji GUI czekałem na ukazanie się nowego RastaConvertera, ale coś długo się nie pokazuje, więc puszczam już teraz w świat wersję 0.0.1.8 RCGUI. Już dawno temu wprowadziłem kilka bardzo drobnych poprawek ułatwiających życie. Do większych zaś należy piękna ikona programu zaprojektowana przez Dracona.
Jak poprzednio - plik RCGUI.exe po wypakowaniu należy wrzucić do folderu z RastaConverterem.
wiem, ale nie obrabiam tego do perfekcji - tylko liczę "piloty" dla zabawy i wykorzystania mocy kompa w pracy:) W każdym razie dzięki - już obcykałem MCH.
prace z ST z SillyVenture przepuszczam przez rastę testowo. Praca poniżej ma potencjał - liczyłem ją krótko - 100 mln iteracji, jakby dopasować parametry i trochę użyć masek....
Jakbyś zobaczył, jak to działa, to by Ci kopara opadła (jak większości). Grunt to wiedzieć, że równolegle z pokeyem działa CPU i podmienia kolory w odpowiednim czasie.
i poczytaj artykuły "GED, czyli jak ulepszyć grafikę", GED był pierwszym natywnym edytorem do zmian rastra, potem Power Graphics Fox-a, potem G2F, potem RC
akurat obejrzałem sobie w nocy "najnowszego" Conana - zgodnie z oczekiwaniami nie jest to ambitny film do przemyśleń, tylko fajny odstresowywacz :) Ale jakoś tak mnie natknęło, aby w duchu zrobić kolejnego converta.
też mam ten problem z zawieszaniem przy podglądzie (dithering knoll), o którym pisał Voy. Win7 64, RC beta 5.1 :( dodatkowo czasami po przywróceniu zminimalizowanego okienka mam tylko liczony obrazek, bez źródła i docelowego
taki tam - konwert obrazka z pixel joint'a. Jeden z tych obrazków, w których wszytsko można "zwalić" na snieg - że niby tak miało być :) chess, bez masek, ponad 400 mln iteracji
A czy komuś udało się może skompilować nowszego RC? Ilmenit zdaje się być mocno zajęty ostatnimi czasy, ale może by ktos wziął te dane z GITa za czapkę i zrobił z nimi porządek, co? :)