Jeśli chcesz wziąć udział w dyskusjach na forum - zaloguj się. Jeżeli nie masz loginu - poproś o członkostwo.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Bluki:
i na dobitkę sterowanie jest tylko przy pomocy klawiatury!s2325:
C64 ma takie dziwactwo jak SlamballBluki:
Nie neguję, że klawiatura może najlepiej udawać przyciski flippera. Chodzi mi o klawiaturę w Atari. W PC jak coś, to wywalasz starą i podłączasz nową. W czasach świetności Atari też można było łatwo wymienić klawiaturę na nową, ale teraz nie jest to takie proste. Mam obiekcje, czy należy „katować” klawiaturę (te same klawisze cały czas) ryzykując, że zdechnie, nawet jeśli używanie dżojstika jest mniej wygodne.Kaz:
Zdecydowanie klawiatura. Ale przydalaby sie opcja mapowania klawiszy, zeby nie zuzyc tylko dwa klawisze, wybrane przez autora gry ;)s2325:
Niektóre joypady przez swoje wyprofilowanie powodują u mnie po pewnym czasie grania zmęczenie dłoni, wtedy łapki obsługuję shoulder buttonami. Wtedy ręce mi się w ogóle nie męczą, ale trzeba się trochę przyzwyczaić do grania palcami wskazującymi.miker:
Względnie, jeżeli nie jesteś w stanie zrobić, pomyśl, ile możesz przeznaczyć dla ewentualnego autora projektu, aby zmotywować go do dalszej pracy nad nim.