atarionline.pl Testowy - nie kasować, niech będzie - Forum Atarum

Jeśli chcesz wziąć udział w dyskusjach na forum - zaloguj się. Jeżeli nie masz loginu - poproś o członkostwo.

  • :
  • :

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

    • 1:
       
      CommentAuthorCosi
    • CommentTime28 Jun 2009 zmieniony
     
    Test
    • 2:
       
      CommentAuthorCosi
    • CommentTime28 Jun 2009
     
    • 3:
       
      CommentAuthorsikor
    • CommentTime28 Jun 2009
     
    test ===>niestety, nadal nie działa jak należy:

    Napotkano pewne problemy
    You are not allowed to upload (RMTPLAYINTBPUBLIC.atr) the requested file type: application/binary
    • 4:
       
      CommentAuthorCosi
    • CommentTime28 Jun 2009
     
    No to zrobimy tak:
    Prześlij mi ten plik na cosi1 małpa tlen kropeczka pl, a ja go zbadam :-)
    • 5:
       
      CommentAuthorsikor
    • CommentTime28 Jun 2009
     
    Cosi: nie muszę go przesyłać, ja nic nie mogę dołączyć. Po przeglądaj i otwórz (po wyborze) - daję dodaj odpowiedź i wyskakuje wskazany błąd. A plik to na przykład ten obraz dyskietki w wątku o playerze RMT.
    • 6:
       
      CommentAuthorWolfen
    • CommentTime28 Jun 2009
     
    ja mialem problem z a8s plikami ale dodalem "dodatkowe" rozszerzenie bodajze atr i poszlo ;)
    • 7:
       
      CommentAuthorCosi
    • CommentTime28 Jun 2009
     
    Adminie, czy możesz sprawdzić uprawnienia Sikora do załączania plików?
    • 8: CommentAuthordrWho
    • CommentTime28 Jun 2009
     
    a teraz Ci sikor wchodzi?
    dziwne, że raz system pliki atr rozpoznaje jako application/octet-stream a raz jako application/binary...
    • 9:
       
      CommentAuthorsikor
    • CommentTime28 Jun 2009 zmieniony
     
    test
    ===>
    Jak widać - teraz jest O.K.
    • 10: CommentAuthordrWho
    • CommentTime28 Jun 2009
     
    jeśli zaś chodzi o wątek dfsdf którego juz nie ma a się wyświetla to postaram się jak znajdę chwilkę to poprawić - zapytanie sqla nie wyklucza flagi skasowano dlatego widać na liście...
    • 11:
       
      CommentAuthorKaz
    • CommentTime28 Jun 2009
     
    OK, dzieki.
    • 12: CommentAuthorilmenit
    • CommentTime30 Jun 2009
     
    Próba załączenia ZIPa:

    Napotkano pewne problemy
    You are not allowed to upload (hdm.zip) the requested file type: application/x-zip
    • 13: CommentAuthormono
    • CommentTime30 Jun 2009 zmieniony
     
    Mogę się mylić, ale wydaje mi się, że nagłówek Content-Type w wysyłanym formularzu ustawia browser klienta. Stąd dla tych samych plików możemy mieć zupełnie różne MIME. Zmienia się to nawet w różnych wersjach tych samych przeglądarek. Z tego co widziałem w formularzu na szczęście nie używane jest ograniczenie accept, ale być może po stronie serwera (w samej aplikacji) sprawdzane jest MIME i jeśli nie jest odpowiednie, to wyrzucany jest komunikat o "Not allowed...". Może trzeba byłoby skorzystać z jakiejś biblioteki, która magicznie (za pomocą testowania określonych bajtów w pliku) będzie te typy rozpoznawać? Jeśli używacie PHP można to robić za pomocą FileInfo z PECL: ->link<- . Określanie rodzaju kontentu jest wtedy niezależne od klienta i można dość łatwo rozszerzać mechanizm o testowanie nowych typów (ponieważ oparte to jest o libmagic, plik definicji znajduje się w /usr/share/mime/magic a opis struktury pliku w man magic).

    Edit: Można też oczywiście zapodać własny plik z definicjami magiców.
    • 14:
       
      CommentAuthorCosi
    • CommentTime30 Jun 2009
     
    Tym się co prawda zajmuje drWho, ale mam sugestię, żeby zamienić rozpoznawanie typów MIME na rozpoznawanie rozszerzeń. Nie sądzę, żeby aż takie niebezpieczne to było, a poza tym i tak na forum jesteśmy "sami swoi" i raczej nikt nie będzie próbował wysłać żadnych niszczycielskich plików :)
    • 15: CommentAuthordrWho
    • CommentTime1 Jul 2009
     
    Cosi mną się nie przejmuj jak masz chwilkę to grzebnij i przychylam się do sugestii zdjęcia zabezpieczeń w końcu jak to ująłeś sami swoi :)
    • 16:
       
      CommentAuthorCosi
    • CommentTime1 Jul 2009
     
    Okej, no to jak będę miał chwilkę :)
    • 17: CommentAuthordrWho
    • CommentTime21 Jul 2009
     
    pikotest
    • 18:
       
      CommentAuthorXLent
    • CommentTime23 Aug 2009 zmieniony
     
    Testowy:
    bla, bla, bla

    > link <
    • 19: CommentAuthorpin
    • CommentTime18 Jan 2022
     
    właśnie. Taka rzecz. Piszę jednego posta, wysyłam - jest ok. Chcę napisać drugiego i z automatu wprowadzane są dane do "prywatnej wiadomości" - u mnie zawsze do autora postu. Jak się to przeoczy to pisze się do siebie samego prywatne wiadomości. Już kilka razy zastanawiałem się dla jakiej przyczyny jestem ignorowany :) .. no a pisałem sam do siebie. Jak wariat.

    Można to zmienić?
    • 20:
       
      CommentAuthorKaz
    • CommentTime18 Jan 2022
     
    Pin - zmień przeglądarkę z Firefox-a na coś innego :)
    • 21:
       
      CommentAuthorjhusak
    • CommentTime18 Jan 2022
     
    @pin, może masz autouzupełnianie włączone tego pola WhisperUsername.
    • 22:
       
      CommentAuthorSantyago
    • CommentTime18 Jan 2022
     
    no mają - ale niektóre FF ma w dupie ustawienie autocomplete off
    • 23: CommentAuthorBca
    • CommentTime19 Jan 2022
     
    /\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\ - szlaczek
    • 24:
       
      CommentAuthorSantyago
    • CommentTime19 Jan 2022
     
    Problem rozwiązany :)

    Dziękuję

    Kaz - za wyzwanie
    Kroll i Bca - beta-testerzy

    mua :*
    • 25: CommentAuthorpin
    • CommentTime19 Jan 2022
     
    @kaz - jak powód będzie poważniejszy, to może zmienię
    • 26:
       
      CommentAuthorSantyago
    • CommentTime21 Jan 2022
     
    test