Cosi: nie muszę go przesyłać, ja nic nie mogę dołączyć. Po przeglądaj i otwórz (po wyborze) - daję dodaj odpowiedź i wyskakuje wskazany błąd. A plik to na przykład ten obraz dyskietki w wątku o playerze RMT.
jeśli zaś chodzi o wątek dfsdf którego juz nie ma a się wyświetla to postaram się jak znajdę chwilkę to poprawić - zapytanie sqla nie wyklucza flagi skasowano dlatego widać na liście...
Mogę się mylić, ale wydaje mi się, że nagłówek Content-Type w wysyłanym formularzu ustawia browser klienta. Stąd dla tych samych plików możemy mieć zupełnie różne MIME. Zmienia się to nawet w różnych wersjach tych samych przeglądarek. Z tego co widziałem w formularzu na szczęście nie używane jest ograniczenie accept, ale być może po stronie serwera (w samej aplikacji) sprawdzane jest MIME i jeśli nie jest odpowiednie, to wyrzucany jest komunikat o "Not allowed...". Może trzeba byłoby skorzystać z jakiejś biblioteki, która magicznie (za pomocą testowania określonych bajtów w pliku) będzie te typy rozpoznawać? Jeśli używacie PHP można to robić za pomocą FileInfo z PECL: ->link<- . Określanie rodzaju kontentu jest wtedy niezależne od klienta i można dość łatwo rozszerzać mechanizm o testowanie nowych typów (ponieważ oparte to jest o libmagic, plik definicji znajduje się w /usr/share/mime/magic a opis struktury pliku w man magic).
Edit: Można też oczywiście zapodać własny plik z definicjami magiców.
Tym się co prawda zajmuje drWho, ale mam sugestię, żeby zamienić rozpoznawanie typów MIME na rozpoznawanie rozszerzeń. Nie sądzę, żeby aż takie niebezpieczne to było, a poza tym i tak na forum jesteśmy "sami swoi" i raczej nikt nie będzie próbował wysłać żadnych niszczycielskich plików :)
właśnie. Taka rzecz. Piszę jednego posta, wysyłam - jest ok. Chcę napisać drugiego i z automatu wprowadzane są dane do "prywatnej wiadomości" - u mnie zawsze do autora postu. Jak się to przeoczy to pisze się do siebie samego prywatne wiadomości. Już kilka razy zastanawiałem się dla jakiej przyczyny jestem ignorowany :) .. no a pisałem sam do siebie. Jak wariat.