Witam. Nawiązując do konkursu "Napisz Se" organizowanego przez KAZ'a (kilka ładnych lat minęło) chciałbym zachęcić wszystkich ludków do kolejnego konkursu "Napiszę Se". Przeglądając różne projekty/grafiki itd. stwierdziłem, że znajdzie się kilka osób zainteresowanych stworzenie "czegoś" na atarynkę. Konkurs polegałby na napisaniu gry w BASICU według reguł konkursu "NAPISZ SE". Ja nasmaruję cuś. A Wy?
Może bym spróbował. Teraz jednak będę miał prawdopodobnie mniej wolnego czasu, więc nie mogę zagwarantować, że się uda.
Proponuję taką zmianę w pkt. 1 regulaminu:
1. Zadaniem konkursowym jest napisanie gry w dowolnej mutacji BASIC-a. Nie można wykorzystywać procedur w języku maszynowym za wyjątkiem korzystających z DLI. W Atari BASIC-u, dla wyrównania szans, dopuszcza się użycie procedury będącej odpowiednikiem MOVE w TBXL. Można kompilować, jeżeli dany język ma kompilator, ale trzeba udostępnić listing źródłowy.
ze względu na zbliżające sie kolejne party - SV, lepszy termin to pierwszy kwartał przyszłego roku :| Zawsze można coś pyknać na ten zlot - nawet w basicu :) Też przyjemnie, bo liczy się pomysł i oldschoolowy klimat. Ale to tylko moje zdanie - ja nie dam rady teraz zrobić coś na konkurs
Myślę, że gdyby dać info na główną stronę, paru chętnych by cuś napisało. Nie mówię tu o dużych produkcjach, lecz nawet bardziej o tych małych i malutkich. Po pierwsze coś by na atarynkę powstało, po drugie - coś by się działo.
ja nie widzę problemu - trzeba określić: terminy, dokładne zasady, nagrody jeżeli takowe się pojawią. napisz i podeślij mi na priv i pójdzie na główną.