Jak uruchomić ten program ? starsza wersja się uruchamia, przy 2.19.xex - przy próbie wgrania przez sio2pc Aspeqt twierdzi, że xex jest nie poprawny. W plikowni są jeszcze wersje arc, ale nie mam pojęcia jak to wgrać.. Próbowałem odszukać jakiś obraz atr ale nie znalazłem w sieci. Pomoże ktoś i zamieści atr'a ? Chciałem sprawdzić sobie czy Gtia w moim Atari 65xe jest ok.
tym programem sprawdzisz czy masz sprawne gtia - uwalone gtia mozna sprawdzic programowo nie trzeba nic rysowac na ekranie (jest tez wiele innych testow):
Sprawdziłem, ale według mnie wyniki działania tego programu są dziwne. Na kilka przebiegów testów : 2x przeszło bez błędów. kilka razy zawiesiło się na teście 43 2xrazy zwiecha na losowo-wcześniejszych testach. Więc nie wiem w końcu czy mam Gtia uszkodzone. Wolałbym to "wizualnie" sprawdzić w Sysinfo.
Zaraz sprawdzę sobie jeszcze drugie 65xe.
EDIT: 2-gie 65xe przechodzi test bez errorów, więc pierwsze chyba jednak walnięte jest.
Odnalazłem stronę autora Sysinfo - zamieścił tam swój program też z rozszerzeniem .arc . Da się to uruchomić posiadając SIO2PC ?
Dzięki, zapomniałem że jest coś takiego jak unarc, unarj itp :) Nie rozumiem tylko po co pakować tak mały plik.. A w tym ultra-popularnym archiwum to już w ogóle nie kumam.