Wygląda jak atarowski hires, ale zwróć uwagę, że gra to nie te statyczne ekrany, ale parser gry tekstowej. Jak bardzo ona jest rozbudowana, jak duży słownik? Nie wiem. Na pewno "z automatu" nie pójdzie, ale ciekawa rzecz.
Oj tam, nie takie rzeczy xxl z andrzejem przerabiały ;) Zresztą jhusak też mistrzowsko potrafi konwersić. Jedyna rzecz do rozplanowania sensownego w pamięci (tej, tamtej czy jeszcze innej rozszerzonej) to oczywiście te grafiki, bo tekstówka jako kod to przecież przy innych produkcjach które były przenoszone - to jest nic. O to mi chodziło pisząc "automat".
To jest dopiero ciekawostka - nie dość, że atarowska to jeszcze "z epoki", odkopane po latach. Ciekawe co chłopaki z tym zrobią. Oby nie zaginęło na kolejne lata.
->link<- - jedyne 142 ziko :) Opis Dołącz do świętowania! Atari 50: The Anniversary Celebration zabiera Cię w interaktywną podróż przez 50 lat gier wideo.
Sercem Atari 50 są interaktywne linie czasu, które łączą historyczne ciekawostki, cyfrowe artefakty, ponad 60 minut nowych wywiadów, materiały dokumentalne i gry w jedną spójną całość. Kiedy natrafisz na grę w Linii Czasu, możesz natychmiast w nią zagrać, nie tracąc miejsca.
Ogromny wybór ponad 100 gier obejmuje siedem różnych platform: Arcade, 2600, 5200, 7800, komputery Atari 8-bit oraz, po raz pierwszy w historii na nowoczesnych konsolach, Atari Lynx i Jaguar! Zagraj w klasyki, takie jak Tempest 2000, Asteroids i Yars' Revenge, lub zanurz się w głębszych kawałkach.
Za każdą grą kryją się historie Atari, tego, co działo się w firmie, oraz tego, co poszło w tworzenie gier i sprzętu, na którym działały, a wszystko to opowiedziane przez ludzi, którzy tam byli.
Zawiera również sześć nowych gier:
Swordquest: AirWorld - Tak, dobrze przeczytaliście: Po prawie 40 latach oczekiwania, zespół Digital Eclipse stworzył nową pozycję w legendarnej serii Swordquest, inspirowaną koncepcjami projektowymi oryginalnego twórcy Swordquest, Tod'a Frye'a. Kto będzie pierwszym, który rozwiąże jej tajemnice - i w końcu ukończy quest?
Haunted Houses - Oryginalna gra z gatunku "survival horror" na Atari 2600 doczekała się nowoczesnego sequela opartego na technologii 3D voxel, zawierającego więcej domów, więcej upiornych sytuacji i więcej urn.
VCTR-SCTR - Ten mashup celebrujący erę gier wektorowych łączy rozgrywkę z Asteroids, Tempest i innych wektorowych klasyków zręcznościowych w jedno, ciągłe wyzwanie.
Neo Breakout - Niesamowita i wciągająca rywalizacja dla dwóch graczy, która łączy w sobie najlepsze cechy Breakouta i Ponga, w nowoczesnym stylu graficznym
Quadratank - Pierwsza nowa pozycja w klasycznej serii Tank od 1978 roku łączy cechy z oryginalnych gier z zabawą dla czterech graczy w trybie drużynowym lub free-for-all.
Yars' Revenge Reimagined - arcydzieło z Atari 2600 otrzymuje zupełnie nowy wygląd. W każdej chwili możesz przełączać się między oryginalną a nowoczesną grafiką!
@Dracon, w 2011 tak bylo, ale teraz kobita by do niego chciala wrocic bo nie kazdego stac obecnie na Atari. Tylko nie widomo czy facet by chcial taka 12 lat starsza ;)
Nie to raczej nie fake - te szpulowce to jakby sterowniki - to działa jak vocoder. Oni tam mają instrumenty, na których grają, a siła głosu jest brana "ze szpul".
Tak to widzę. A zajrzywszy na ich kanał - tak, to Japończycy. I tak, oni tak grają.
... to nie żaden fejk, chłopaki grają na szpulowcach, na taśmie mają jakiś(aktualnie potrzebny) motyw/dźwięk który sobie przyspieszają, spowalniają, robią fale itp, używają filtrów gitarowych, syntezatorów i innych rzeczy.
Na powyższym nagraniu też nie żaden fejk a mój kumpel ZORAK, ZORAK jest beatboxerem. Jest możliwość zaproszenia kolegi na party na którym mógłby dla was wystąpić.(zastanawiam się) Ciekawostka jest jeszcze taka że z Bielasem robimy OFICJALNY ATARI SONG - będzie wydane, jesteśmy na etapie pisania tekstu, oj będzie grubo, będzie w songu poruszony temat Aol i poleci kilka znanych ksyw, w końcu się zemszczę za złe wpisy na AOLU, bany i inne takie. ;)
Kilka miesięcy temu Borsuk i Larek w jednym z odcinków "Gramy na Gazie" ogłosili konkurs "Game&Watch moich marzeń". Dałem się wtedy wkręcić i zrobiłem taką moją wizję "Moon Patrol" dla konsolki typu Game&Watch (takiej z ciekłokrystalicznym ekranem jak "jajeczka"). Chciałem żeby producentem tej fikcyjnej konsolki było Atari więc naciągnąłem nieco stylówę Nintendo żeby nabrało charakteru zgodnego z XE/ST. :)
AnimGIF używa 48 kolorów, jest w rozdzielczości znanej z małoatarowego hi-res, czyli 320x192. Składa się z 286 klatek ale... ta liczba przypadkiem taka wyszła. Za późno się zorientowałem żeby to zmienić i musiałem się pogodzić z takim intelowym akcentem. ;) Dziubałem to w (dostępnym chyba na wszystkie platformy) programie do pixlowania GrafX2 ale w wersji dla MorphOS (jeden ze współczesnych klonów AmigaOS, którego używam od 2003).
AnimGIF powinien dać się wyświetlić czymkolwiek co łyka ten format. Choćby dowolna przeglądarka. Nawet taka 25-letnia. :)