czy tylko mi dema i gry z Commodore Plus/4 tak bardzo kojarzą się z produkcjami z Atari XE/XL? tak podobne brzmienie muzyki, dźwięków, nawet grafika momentami nie do odróżnienia ->link<-
lhuven: zarąbiste :-), pamiętam jak dostałem z giełdy takiego"wira" na AGE gdzie stacja dysków wygrywała melodyjkę ,było coś takiego na Atarynce (nie piszcie tylko o wkładaniu kaset audio w magnetofon ;-) )
Na C64 oprócz na stacji dysków można odgrywać proste melodyjki na magnetofonie. Tu jest do tego edytor wraz przykładową muzyką: ->link<- A tu filmik: ->link<-
W magazynie C&A Fan 5 napisałem arta jak można tworzyć kompozycje bez udziału SID. Jeśli ktoś chciałby poczytać zapraszam na stronę magazynu ->link<-
A czy na Atari oprócz POKEY i GTIA można komponować na czymś innym?
10 najtrudniejszych gier wszechczasów? O ile z pierwszym miejscem w pełni się zgadzam (trzeba być chyba kosmitą żeby to skończyć uczciwie), tak miejsce ostatnie jest cokolwiek chybione, przecież ta gierka jest banalnie prosta. Podobnie mieszane uczucia mam co do miejsca drugiego - owszem, one są trudne, ale nic czego nie dałoby się wyćwiczyć i rozpracować.
Gratka dla fanów gier pacmanopodobnych - darmowa wersja (Windows i OS X) przyjemnej arkadówki z systemu iOS sprzed paru miesięcy, stylizowanej na tytuł z automatów z początku lat 80-tych. Gra dla 1 lub 2 graczy.
today i calling about work and woman linked me to the personal and i listen music like atari, prepie, or miner or i dont know now, but it was 8bit music :))