W Szanghaju w Chinach pojawiło się pierwsze osiedle 10 drukowanych domów o powierzchni 200 m2 każdy. Domy powstały w całości (oprócz okien) z betonu za pomocą gigantycznej drukarki 3D w technologii Contour Crafting. Koszt stworzenia zamkniętej bryły budynku to 4800 dolarów.
Wymagania systemowe (PC) Minimum: OS: Windows 7 Processor: Dual core from Intel or AMD at 2.8 GHz Graphics: nVidia GeForce 7800, ATI/AMD Radeaon HD2600/3600
I pomyśleć, że Monstrum pięknie działało na 8-bit Atari :)
---edit---
Gra zakupiona w Google Play, jedyne 3 zł :) I teraz uwaga - jednym z autorów gry jest Dariusz Bartoszewski... czyżby to był "nasz" Dariusz Bartoszewski?
In 1983 after the critical and commercial failure of Atari's E.T. the Extra-Terrestrial video game, the company allegedly dumped millions of cartridges into a landfill in Alamogordo, N.M. Now, more than 30 years later, the site is being excavated and filmed for an upcoming docu-series by The Incredible Hulk screenwriter Zak Penn. The day before the big dig we headed south to talk with Penn about the urban legend. Plus, check out our exclusive first look at the excavation site.
@VLX: no właśnie. Dreamer. A wspominałem jego xywkę tutaj niedawno. Chyba jeden z najlepszych i jednocześnie najbardziej kontrowersyjnych muzyków sceny amigowskiej. A patrząc na tego modka to się zastanawiam, czy to był bardziej muzyk, czy ... koder/czarodziej :D Only Amiga makes it possible!
25 kwietnia 2010 KAZ napisał: "Moze powinnismy sami zrobic taka sesje zdjeciowa z komputerami i dziewczynami? Uwzgledniajaca wspolczesne standardy mody i urody :D"
Witam, Czuję, że powinienem coś więcej napisać o tych fotkach. Na szczęście to nie siostra i nie żona.
Na szczęście bo w obydwu przypadkach oznaczałoby to tylko trochę zdjęć z tą samą modelką.
Jestem fotografem i w branży pracuję już naście lat (od roku 1996) Prowadzę własną działalność fotograficzną i w związku z tym nie mam problemu by zorganizować sesję lub (jeszcze lepiej) zrobić zdjęcia z dziewczynami i moimi ukochanymi komputerkami "przy okazji" sesji robionej na jakieś poważniejsze zamówienie (dla jakiegoś klienta). Nie ma też problemu ze zorganizowaniem sprzętu bo jestem kolekcjonerem i mam tego trochę różnorakiej marki.
W tym przypadku robiłem zdjęcia "na okładki rajstop" dla Angola, który produkuje rajstopy, ale też przyznał mi się kiedyś, że jest miłośnikiem wszelkiego sprzętu 8-bitowego. Aby gościa zaskoczyć, cyknąłem dla niego kilka fotek z laseczkami i 8-bitowcami :-)