James Rolfe i jego pełnometrażowy film "Angry Video Game Nerd The Movie" dostępny jest już w wybranych kinach w USA, a wkrótce i w Europie (DVD, internet). Oto trailer:
Zawodowy unboxing/trailer gry Silent Service II którą w stanie fabrycznym po niskiej cenie zdobył kolega sOnar (i on też wykonał to nagranie - teraz wiadomo skąd ta ksywa ;) ):
Na filmiku skąd pochodzi screenshot z gry S.O.S. nie podpisała się żadna firma ani nie podano roku wydania. Jedyne co mi przychodzi do głowy to to, że autor Artefaktu w młodym wieku mógł odwiedzić sąsiada i dobrze zapamiętał automat bo w sumie nie kojarzę podobnych gier z salonów. Potem świadomie lub nie przeniósł na Atari.
@s2325 A ja obstawiam, że autor "Artefaktu Przodków" i autor "S.O.S" inspirowali się grą "Nodes of Yesod". Jeżeli nie, to obstawiam, że autor "S.O.S" miał styczność z Atari i z grą z Polski - "Artefaktem Przodków". W końcu brak firmy i brak daty to też jakaś wskazówka. Poza tym, bardziej naturalny i sensowny kierunek podróży to na zachód, a nie na wschód. No, i tradycje kopiowania pomysłów w Polsce, jednak, dużo mniejsze. Choćby ze względów politycznych.
->link<- jaram sie produkcjami AD2014 z Amigi jak ksiadz nowym ministrantem...
Nie wiedziałem że ktoś jeszcze robi takie fajne Jungle i DnB na Amidze, ma to swoj klimat i przypomina produkcje z lat 90. Gdyby takie rzeczy teraz wychodzily na vinylach...
Jeśli chodzi o tę radziecką grę S.O.S.: brak opisu pod filmikiem zwykle jest tylko taką informacją, że osobie wystawiającej filmik nie chciało się go opisać ;)
Łatwo można wyguglać, że gra pochodzi z 1988 roku: ->link<-
Z filmików wynika, że rozgrywka jest zupełnie inna niż wcześniejsze "Nodes of Yesod" - idzie się wyłącznie w prawo, po napotkaniu przeciwnika pojawia się celownik w lewym górnym rogu, trzeba szybko trafić i idziemy dalej. Nie widać też żadnej inspiracji graficznej tamtą grą - jedyne co łączy te dwie gry to początkowa sytuacja fabularna: kosmonauta w skafandrze na obcej planecie.
Nie wiem czy już było ale znalazłem coś takiego. Szwedzkie studio SweMIX tam gdzie zaczynał swoją karierę Dr. Alban, zwróćcie uwagę mniej więcej od 3:00 minuty, dla spostrzegawczych "super sprzęt" widoczny jest wcześniej. Pozdrawiam
Genialna, choć strasznie łatwa i krótka. Mam oryginał, który nota bene jest po polsku - to co widać na filmiku to chamsko przetłumaczony na angielski crack.