atarionline.pl Jaki program do masowej zmiany nazw plików .SAP na 8plus3? - Forum Atarum

Jeśli chcesz wziąć udział w dyskusjach na forum - zaloguj się. Jeżeli nie masz loginu - poproś o członkostwo.

• :
    • :

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

• 1: CommentAuthorconrad
      • CommentTime29 Nov 2012 12:11

Czy jest w sieci program pozwalający masowo zmienić nazwy .sap-ów w kolekcji ASMA na format 8.3? Znalazłem w sieci podobno rewelacyjny ReNamer jednak nie potrafię znaleźć w nim opcji ucinającej nazwę pliku do 8 znaków.
      • 2: CommentAuthors2325
      • CommentTime29 Nov 2012 13:11

Total Commander to potrafił i tylko po to go kiedyś miałem, ale nie pamiętam szczegółów.
      • 3:

CommentAuthorxeen
      • CommentTime29 Nov 2012 13:11

Files / Multi Rename Tool (ctrl+m)
      ale nie wiem czy skraca
      • 4: CommentAuthorconrad
      • CommentTime29 Nov 2012 14:11

Znalazłem - opcja delete - teraz kombinuję jak sobie ułatwić życie przy powtarzających się skróconych nazwach :)
      • 5: CommentAuthor0xF
      • CommentTime29 Nov 2012 14:11

for /r %f in (*.sap) do ren "%f" "%~nsf.sap"
    1.  
      Well,

under Windows you may try Ant Renamer:

->link<-

(also available from CHIP). I use this tool frequently on my PC, especially for Tip-Animator. It is available with english and german language, not sure if polish language is also available...

-Andreas Koch.
      • 7:

CommentAuthorpirx
      • CommentTime29 Nov 2012 21:11

Or you can try Cygwin and never look back.
      • 8: CommentAuthorconrad
      • CommentTime5 Dec 2012 08:12 zmieniony

Podziałałem ReNamer na dwa etapy: w pierwszym ściąłem nazwy do 7+3, nadałem kolejne numerki w nawiasach dla powtarzających się tytułów oraz pozbyłem się "_", w drugim etapie pozbyłem się nadanych wcześniej nawiasów.

Za to trochę zabawy było przy ręcznym tworzeniu wszystkich katalogów w makeATR no ale w końcu całość ASMA mam już na SIDE :)

I mam pytanie do twórcy sapemu: odtwarzacz znakomity, obsługa dysków i katalogów najlepsza z playerów z jakimi miałem na małym Atari do czynienia (skądinąd świetny MP2B do CMC nie umie niestety wchodzić do katalogów na dyskach) ale czy jest szansa na dodanie najprostszego equalizera podczas odtwarzania?
      • 9:

CommentAuthortdc
      • CommentTime5 Dec 2012 15:12

A czy czasami nie jest tak, że wystarczy w Windows założyć partycję Fat16, następnie skopiować tam pliki i już mamy nazwy poobcinane?