Zdarza się wielka okazja! Udało się dosłownie tuż przed SV wydać grę - już legendę - zwycięzcę konkursu ABBUC, na kartridżu (a właściwie na pięćdziesięciu kartridżach - każdy egzemplarz numerowany)!
Specjalna edycja, jeszcze gorąca, wydana dosłownie w ostatniej chwili (w środę kartridże były wyprodukowane, wytestowane i składane, podobnie materiały drukowane) będzie dostępna na SillyVenture 2k12! Każdy, komu na tym zależy, będzie mógł ją kupić i cieszyć się nią w domowym zaciszu!
Edycja SV ma rozszerzone zakończenie w stosunku do wersji przedstawionej na konkurs ABBUC, oraz możliwość pomijania plansz przy pomocy kombinacji klawiszy.
Szczerze polecamy, cena będzie promocyjna (w tym dobrym sensie :).
Zespół Ridiculous Reality.
---------------------------------
Warto dodać, że w styczniu-lutym będzie dostępna wersja pełna (i w pełnej cenie). Edycja SV też jest pełna, ale liczba gadżetów jest ograniczona; cena na SV jest dobrze skalkulowana pod kieszeń nabywcy. Ponadto tydzień po SV będzie usostępniona wersja plikowa dla wszystkich.
Powzięliśmy decyzję o braku możliwości rezerwacji, bo: - zarezerwować łatwo, - znaleźliśmy sprawiedliwy model sprzedaży - model sprzedaży będzie wymagał odrobinę zaangażowania. Tzn. Będzie wyznaczonych 5 pór sprzedaży: dwie w piątek i trzy w sobotę. Godziny będą ustalone na miejscu - będą w przerwach pomiędzy kompotami i będą mogły ulec przesunięciu wprzód. Na każdej sesji sprzedaży będziemy sprzedawać nie więcej niż 10 kartridży + te, co zostaną z poprzednich sesji. Ew. niesprzedane w danej sesji kartridże przechodzą na następną sesję. Można się ustawiać w kolejkę już przed czasem, po ilości czekających osób będzie widać, czy warto stać. Macie więc 5 prób!
Nabylem, i wlasnie tuz po powrocie wyprobowalem. Wszystko gra i buczy. Dodatki w postaci kart bardzo ladne. Rozczarowuje jedynie szare pudelko ozdobione wylacznie plombami. Ale rozumiem, bo to bylo wydanie specjalne przygotowywane na szybko. (BTW. ja te plomby na swoim egzmeplarzu natychmiast i publicznie przeciąłem! ;) sa swiadkowie )
Co wazne: ten cart to NIE jest flashowy Atarimax z podmienioną nalepką (co ostatnio jest chyba modnym sposobem wydawania) ani rozpruty cart do XE z podmienionym epromem (jak byl zrobiony Tempest). Chlopaki wykonali i poskręcali wlasny cart. Duze brawa!
Producent wie, że jest luz... Producent zaprojektował i wykonał własny, bo tak jest zacniej. Wstyd byłoby producentowi, gdyby zrzynał czyjeś rozwiązania :)
Ponieważ to jest pierwszy kartridż wydany przez Producenta, pewne rzeczy zostały zauważone dopiero po otrzymaniu płytek. Czas naglił, a chwała temu, kto za pierwszym razem zrobi coś w 100% dobrze!
Zastosowany sposób zmiany banku kompatybilny z AtariMaxFlash 1 MB (ale cart jest 128 kB) jest tylko i wyłącznie z powodu, że jest to najłatwiejszy sposób zmiany banków jeśli chodzi o schemat elektryczny.
Miło, że padły w tym kierunku pochlebne słowa, a zwłaszcza, że od specjalisty:)
Ja również mam i bardzo się cieszę, bo się zapowiadało już, że nie dam rady. Większość zaplanowanego budżetu poszło do Lotharka (Lotharek - Twoje produkty są top quality i będę Cię reklamował) ale udało się zrobić "nadprogram" :)