Jeśli chcesz wziąć udział w dyskusjach na forum - zaloguj się. Jeżeli nie masz loginu - poproś o członkostwo.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
xmgatz:
Ale jeżeli mam być całkiem szczery to publika SV to nie był dobry target dla marketingu tej gry.xmgatz:
nie obraź sięxmgatz:
podszprycowanie gry czaderską grafiką i muzyką, wstawkami animowanymi, itp.xmgatz:
zmieniłoby ten pierwotny chłodnawy odbiór?xmgatz:
Gra zdecydowanie zasługuje na więcej uwagi niż to było jej dane podczas SV.Wieczór:
jak już Ci mówiłem mogę się zmierzyć z tematem muzyki.Wieczór:
To będzie wyzwanie, bo musi być przyjemna, a łagodna i tłowa żeby nie przeszkadzać.Wieczór:
Proponowałbym zawrzeć obie wersje na jednym dysku i zrobić screen tytułowy z wyborem języka, który po prostu wczyta odpowiednia.Wieczór:
Ale nie mogę w to zagrać?.. Co się naciska na poczatku? Nie uważałem ;)tdc:
Dzięki wielkie, bardzo fajnie że chcesz się zaangażować, ale obecnie jesteś już trzecim chętnym, więc najpierw muszę zobaczyć co powiedzą mi dwaj pierwsi.ripek:
tdc - mogę się podjąć zrobienia grafiki (akurat lubię takie klimaty)xmgatz:
A może podzielić grę na dwa bloki po 64kb? Jeżeli tak się w ogóle da (na ile pozwala liniowość/blokowość gry o ile taka w ogóle jest). Wtedy można by pogodzić jedno z drugim i grę w wydaniu dyskowym nadal móc odpalać na stockowym Atari 65XE?nosty:
Co do prezentacji, to kiepsko Ci szlo TDC.nosty:
Faktycznie nie powiedziales w krotkich zolnierskich slowach co to za granosty:
jaki jest cel tego calego latania, co mozna robic i po co.nosty:
Tego celu gry nie udalo mi sie z Ciebie wydusic nawet podczas prywatnej rozmowy wczesniej ;)nosty:
A gra na pierwszy rzut oka jest bardzo ladnie wykonana.nosty:
Ja jej dam szanse.tdc:
trudno jest tutaj wskazać jakiś punkt w którym można dokonać podziału (tzn. można ale albo będzie to dziwne dla gracza,ilmenit:
A może jakieś info jak grać/sterować? Plik tekstowy nie zawiera w sumie nic oprócz informacji jak przełączać ekrany.ilmenit:
Bez wprowadzenia jak w poście powyżej skąd można było wiedzieć, że walkę trzeba przeczekać?ilmenit:
Czy podczas walki można robić cokolwiek, aby walkę wspomóc?ilmenit:
Handel to tylko kliknięcie return - skąd to można wiedzieć, gdy jest opcja sprzedaży czegoś, czego nie ma.ilmenit:
O ile pomysł i oprawa OK, to sama mechanika wymaga według mnie znacznych przeróbek.ilmenit:
Pisane w Action?ripek:
tdc - mogę się podjąć zrobienia grafiki (akurat lubię takie klimaty)Tenchi:
i doczytywać płynnie potrzebnych jej w danej chwili danych?Tenchi:
Upoważniam wszystkich do dania mi po głowie jeżeli pieprzę jakieś trzy po trzy o rzeczach o których nie mam pojęcia. Byle z kulturką. :PWieczór:
skoro gra i tak jest wieloplikowa to mozna dodac pliki jezykowe - wczytujesz ten ktory wybierasz na pocztku tzn laduje sie intro - strona tytulowa, tam jest wybor jezyka a nastepnia juz wchodzi sama gra ladujac tylko ten jezyk ktory zostal wybrany.Jhusak:
@tdc. Spróbuj wymyśleć sposób trzymania informacji tak, żeby było to skalowalne - żeby nie ograniczał Ciebie RAM podstawowy.Jhusak:
Innymi słowy uprość silnik, dodaj język wewnętrzny umożliwiający stosowanie automatówJhusak:
może warto pomyśleć o czymś w rodzaju SWEET16 - zaoszczędzi Ci SPOOORO miejsca, jeżeli używasz CARD w dużej ilości.Jhusak:
@wieczor, to nie jest takie proste. tdc w swoim świecie generuje nazwy z kawałków "niby-sylab" Jak chcesz to przetłumaczyć?Od 1 do 47 z 47