Głos jak dzwon, co tylko potwierdza że im nowszy TV tym gorsze pierdziawki wsadzają zamiast głośników. Rozumiem, że konieczna była przeróbka TV tak aby dźwięk z Atarki uzyskać?
Osobiście na takim telewizorze grałbym tylko i wyłącznie w Fallouta :)
Aaa no właśnie - modulator. Ja podłączałem Atarkę normalnie i na TV Neptun (ale tym generacji'80) dźwięku nie było - musiałem radio przerobione podłączać.
Patrzę jeszcze na tego Twojego starego Neptuna i ... fallout panie, fallout :)
Miałem taką Velę jak byłem dzieciakiem. Tam jest wejście antenowe. Z tyłu w lewym górnym rogu w takiej wnęce jest kabel, który wychodzi ze środka i wpięty jest w gniazdo. To jest pomyślane tak, że masz tam normalne gniazdo antenowe do podłączenia anteny zewnętrznej, natomiast dochodzi tam kabel od tej rozkładanej anteny teleskopowej, wychodzi na zewnątrz i jest wpięty właśnie w to gniazdo.
Na pewno da się też łatwo zrobić z tego monitor do Atari, bo miałem sąsiada elektronika, który w pół godzinki wlutował kawał kabla gdzieś w środku, wyprowadził go na zewnątrz, zakończył wtykiem DIN5 i całe dzieciństwo na tym telewizorku zgadywałem który klucz do których drzwi będzie pasował w Preliminary Monty:-)
Moja Vela była w trochę innej wersji, bo miała na górze nie trzy, a cztery przełączniki programów, przy czym były one czarne okrągłe, a przy potencjometrach do szukania kanałów były takie przezroczyste wskaźniki podłużne.
Ja miałem taką Vele o kolorze pomarańczowym :).Atari podłączałem wejściem antenowym specjalnym kablem i wszytko chodziło super.Ale po kupieniu Amigi 500 musiałem ją przerobić na wejście monitorowe, żeby amiga też widziała sygnał.