Dzisiaj natrafiłem na taki kanał na YT Są tam dema znane (Inside, Toasted itp.), ale wiele z nich widziałem po raz pierwszy i są to naprawdę bardzo ciekawe produkcje
polecam - autor kanału wpasował się w moje gusta, może i komuś jeszcze się spodoba
@triplex aka blasph - już to demo tutaj linkowałem - jest świetne. Control ogólnie rządzi(ł). Jak chcieliście zrobić takie demo na a8 jak tam tyle animek ? :o Z ciekawości pytam czy coś było na rzeczy i kto i jak kodował....
wiesz nie pamietam. cos tam kamilos mowil ze ma na to sposob jak to skompresowac odpowiednio .zalozenie bylo ze demo bedzie chodzic na 320 kb i na tym sie skonczylo:( .ale moze teraz cos w tym klimacie;) miszcz!
Rzeczywiście, ogólnie demo jest niskich lotów, ale muzyka Jaroena Tela i obrazek SITa zrobiły na mnie wrażenie, kiedy widziałem je po raz pierwszy. Na Atarce miałem w tedy kilka dem ale żadne nie miało takiego pazura. Dopiero potem pokazały się dema ze Śląska: Nemesis, I love perestroyka, Hell, które kopały tyłki. :P
Szczerze, chętnie zobaczyłbym na Atari takiego Robocopa przeciągniętego przez RC i z muzą z poprawionym brzmieniem basu przez Emkaya albo Wieczora. :)
Nie wiem czy pamięć nie płata mi figli, ale obrazek to jest bodaj wyripowany loader z pierwszej części RoboCopa na C=64, a i muza prawdopodobnie też pochodzi z jakiejś gry. Zatem nie dość że treść żałosna, to jeszcze połowa oprawy "pożyczona" od kogoś innego.
Na pewno można swoje ulubione? Bo na PC też było dużo w ASM do 2kB, potem do 6kB itd. były genialne (te z ograniczeniem wielkości pliku exe) w konkursach, genialne rzeczy. Potem poszukam.
A współcześnie jakiś czas temu super rzeczy znalazłem przypadkiem, np.:
Binary Flow:
Butterfly Efect:
LifeForce:
Te standardowe fraktalowe dema są niektóre bardzo dobre, albo ciekawe:
To demo jest genialne, jako przykład edukacyjnych już chyba, genialny bałwanek... :)
Edukacja dla dzieci, że uczyły się za młody jak przetrwać w trudnym świecie niebezpieczeństw (wystarczy powtarzać po obrazkach i nie myśleć - najważniejsze odruchy wyuczone trwałe i wtedy bezpiecznie można żyć, uff... lubię dobra edukację, człowiek uczy się na zawsze od razu i gotowe - można żyć...):
Fajna muzyka dynamiczna i fraktal pulsujący jako obiekt, super rzecz:
I niemiecki styl biegu jak armia hitlerowska => do celu gotowy READY? RUN[]; GO;
READY. Można odpocząć...
Cały zespół specjalizowany musi zrobić swoją część, inaczej zgon - albo każdy i wszyscy, albo zgon. Każdy element musi być ideal. German style. Genial. I do like. :)