Jeśli chcesz wziąć udział w dyskusjach na forum - zaloguj się. Jeżeli nie masz loginu - poproś o członkostwo.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Ooz:
dla mnie scena c64 uciekła nam bardzo daleko.Ramos:
Standartowe rozszerzenie stworzone przez firmę Commodore zwane REU jakoś nie bardzo się przyjęło. Powstało na to parę animacji i kilka użytków.xeen:
Przy , na przykład, tym demie tego (dłużyzn) nie ma i może dlatego w kółko je oglądam :)Wieczór:
Punkt drugi: na Atari mało kto się chyba przejmuje żeby demo miało tzw. flow. Było jedną spójną prezentacją od początku do końca. Nie zawierało dłużyzn - ja wiem że jak się pracowało nad efektem przez miesiąc to chciałoby się go dumnie pokazywać jak najdłużej, ale naprawdę - dany efekt trzeba wyłączyć po ok. 5-7 sekundach, w porywach do 12-14 jeśli zawiera wariacje i coś się naprawdę znacząco wizualnie zmienia. Efekt może trwać dłużej, jeśli polega na tym że coś się zmienia cały czas, tzn. nie mamy do czynienia z wariacjami czy zmianą kolorów, tylko faktycznie nie wygląda to jak jeden efekt.at0m:
@xxl Zamiast trollować może pokaż jak się robi na stockowym Atari XL/XE cało-dyskowe trackma, z dynamicznie dogrywanymi danymi ze stacji dysków bez żadnych loadscreenów i przerw między efektami.