Jeśli chcesz wziąć udział w dyskusjach na forum - zaloguj się. Jeżeli nie masz loginu - poproś o członkostwo.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
pin:
Niekoniecznie, bo mgr. inżynier zbudował tym samym jedno z najlepszych rozwiązań programistycznychwieczor:
Na spectrum też się mieści na stocku, ramu mniej a bardzo rozbudowane gry są - Robin of the Wood, Nodes of Yesod - tam jest sporo lokacjixxl:
na tym etapie produkcji gry juz bym nie zmienial koncepcji komunikacji z urzadzeniami zewnetrznymixxl:
jakiej wielkosci jest plik z levelemwieczor:
można podefiniować bloki i obiekty i ich używać.as...:
Myślę że Pin chce naprowadzić na trop aby do doczytywania wykorzystać szybkość obecnych urządzeń "hdd".as...:
chyba że ktoś nie dysponuje takim sprzętem to będzie musiał poczekać dłuższą chwilęmgr_inz_rafal:
Tu trzeba albo filesystemu, który pozwala szybko otwierać pliki albo zmniejszenia ilości plików.Bluki:
mam tylko nadzieję, że gra będzie także opublikowana poza atarionline.plXXL:
obserwujac forum tez mam takie wrazenie. cieszy fakt, ze glowny siewca takich pogladow w koncu przyznal, ze xB dziala z hdd :D gorszy, ze za szybkosc hdd z atr (25kb - gdy najszybsze SIO to 12kb) wini xB :DXXL:
juz tyle razy mowilismy o tym, ze jesli program dziala wolno to trzeba optymalizowac program a nie wymieniac sprzet...pin:
Inaczej może sformułuje pytanie. Czy źródła xBios są dostępne?