Postanowiłem sobie zrobić tę prostą protezę ->link<- umożliwiającą podpięcie dżoja poprzez pada. Kupiłem najtańszy pad w sklepie i zabrałem się do pracy. Niestety okazało się, że tylko dwa kierunki i fire są uzyskiwane w nim poprzez zwarcie do masy a pozostałe dwa już nie :( Podłączyłem je zatem pod opcje (też uzyskiwane przez zwarcie do masy) z myślą, że w kalibracji "Game Controls" Win XP ustawie je jako kierunki. Niestety :( Również w Atari800Win nie ma możliwości definiowania mapy pada (tylko klawiatury). Czy zna ktoś jakiś sterownik czy tez inny sposób umożliwiający zmapowanie całego pada tak jak się nam podoba?
Cześć Maciek! Co ty robisz taką późną nocą przy kompie ? :-) Co do tematu: czy przy wyborze klawiatury emulator nie reaguje czasem na naciśnięcie przycisków pada jak na naciśnięcie klawiszy ?
niestety Arku pad firmy e5 tylko dwa kierunki uzyskuje przez zwarcie do masy...
Cześć Marcin! Nie taka późna ;) Jeśli zaś pytasz o opcję Input -> Joysticks -> Keyset to niestety nie... Zapewne dla twórcy dodanie tej opcji to 5 min no ale cóż :(
Rzuć okiem, czy przypadkiem w punkcie trzecim nie ma rozwiązania pierwotnego problemu ->link<- Xpadder umożliwia podmapowanie kilku wirtualnych kontrolerów pod jednego fizycznego pada, więc mógłbyś wykorzystać pada do zrobienia przejściówki na 2 joye.