Podsyłam nieco usprawnioną wersję gry z Silly Venture 2013 pt. "Tenchinoid". Czyli gra zwana prysznicem (co jest dobrze widoczne po przyspieszeniu emulatora F1/F7) lub Deathchase w 2D ;)
Wcześniejsza wersja gry zakodowana została na party w około 10 h, więc zdecydowanie wymagała usprawnień i rozwijania;)
Co uległo zmianie: Kod został w wielu drobiazgach poprawiony i uporządkowany (w końcu powstawał w dużym tempie na party ;)
Z nowości: - klawisz spacja to pauza w grze - klawisz Shift zatrzymuje pojawianie się pocisków wroga - pocisków wroga obecnie jest nieco mniej niż w wersji party (nie tak szeroko UFO strzela) - plik wykonywalny skrócił się o 2 sektory
Następne zmiany w drodze;)
Plik zip zawiera ATR + obrazek czołówki w udoskonalonej wersji.
Obecna wersja programu to 0,9. Wersja zaprezentowana na party to 0,6.
Podsyłam kolejną wersję gry 1,0 - tym razem po kolejnych drobnych pracach:
- po kolejnym etapie porządkowania kodu - obecnie program ponownie obsługuje swoje max pocisków przeciwnika (ale ten nie potrafi ich wystrzelić dostatecznie dużo, obecnie jest to około 150, ale algorytm może obsłużyć znacznie więcej). - poprawiłem kilka mało widocznych drobiazgów - plik wykonywalny gry zmniejszył się o kolejne 2 sektory
Dodatkowo przeprowadzałem testy (niewidoczne obecnie) z dodatkowymi działami strzelającymi jeszcze więcej po bokach ekranu - wykorzystam to pewnie w kolejnych wersjach.
Cały czas pozostaje sporo wolnej mocy obliczeniowej, jakie to da efekty? pewnie zobaczymy niebawem;)