Poszukuję osób z Wrocławia, okolic aby sprawdzić swój nowo zakupiony sprzęt - chciałbym podłączyć swoje 65 Xe pod inny sprawny zasilacz. Będę Wam wdzięczny za pomoc.
Mieszkam w Wrocławiu na Klasztornej. Zauważyłem na liście sieci które łapię w mieszkaniu router o wdzięcznej nazwie @tari72. Może mam sąsiada atarowca i o tym nie wiem? Może czyta to forum? ;)
Z Wrocławia nie jestem, ale w czasach szkolnych chodziłem prawie co dzień do kolegi z pobliskiego bloku, a po latach okazało się, że jego sąsiadem "przez ścianę" (mieszkania dzielił mały korytarz) był Wojciech Zientara, którego pewnie spotykałem w windzie nie mając świadomości że przepisuję i poprawiam jego programy z Bajtka. Gdy się przeprowadził zostawił notatki, które wpadły w moje ręce i stąd się dowiedziałem, że tam mieszkał...
Kilka lat temu na sąsiednim bloku w środku nocy ktoś wyświetlał olbrzymie grafiki z Space Invaders, więc pewnie teraz też mam jakichś fanów 8-bit za sąsiadów.
Gości w koszulkach Atari jest coraz więcej - ja bym to raczej uznał za modę na vintage, choć wśród nich pewnie się znajdą tacy, którzy używają Atari do dziś - jak my :)