Który z engine'ów 1-bitowych jest obecnie najlepszy - tzn. najbardziej elastyczny, dający największe możliwości? Czy któryś z nich jest dostępny w postaci udokumentowanych źródeł?
tak, na POKEY byloby glosniej ale sprawa POKEYa jest narazie otwarta (byc moze bedzie cos dodawane na POKEYu)...
sa jeszcze przynajmniej dwa dobre silniki do przeniesienia Phaser1 i SpecialFX z ktorych tylko ten drugi jest zjadliwy dla uszu Atarowca :-), zapowiedziane sa tez przynajmniej dwa kolejne (jeden z samplowanymi instrumentami).
wkrotce tez pojawi sie zapowiedz edytora trackero-podobnego dla PC na ktorym bedzie moznaliwe tworzenie i odsluchanie muzyki a takze zapisanie w formacie mozliwym do uruchomienia na atari. zrodla? zrodla do silnika MusicStudio publikowalem, reszte jesli ktos chce moze pobraz z ktoregos Beep'em all. z boku strony sa tez linki do publikowanych juz konwerterow.
Nie wiem co to PWM, dla mnie brzmi jak C64, z jednej strony ciekawie jak na ataryne, z drugiej, mam dość tego wszystkiego na jedno kopyto jak w C64, Generalnie da się to mieszać z POKEYem ?