Jakie waszym zdaniem gry mają najlepszą oprawę muzyczną, żeby nie było za łatwo pod uwagę bierzemy gry, gdzie muzyka towarzyszy bezpośrednio podczas rozgrywki, a nie na ekranie tytułowym. Odpada w ten sposób większość wychwalanych gier takich jak Draconus, gdzie muzyka jest tylko dodatkiem poprzedzającym grę.
Amaurote,Miecze Valdgira 1,2 ,Yoomp,Crownland ,Ninja ,World Karate ,Abracadabra ,Misja,FRed,TAC TIC,Rockman,Kernaw,Mental AGE,Master Chead,Mr DOO,Władcy Ciemności,Technus - aż trzy muzyczki do wyboru (można zmieniać podczas gry,Getris,Tetris,Panther,... Gdzie tam mało ,całkiem sporo tego jest.
Tac Tic,Har'em ,Miecze Valdgira,Ninja wedłóg mnie maja jedne z lepszych muzyczek podczas gry ,w zasadzie to z tych co wymieniłem to usunął bym Abracadabra i Mr Doo,cała reszta ma dobrą muzyczkę podczas gry.
Apropos Tac Tic - muzyka w czasie gry jest konwersją amigowego modułu. Czy ktoś jest w stanie zapodać tytuł lub autora bo w zamierzchłych czasach go widziałem a teraz szukam bezskutecznie.
wpierw słyszałem cover i ciężko mi się przyzwyczaić do innego brzmienia bardzo dobrze znanego kawałka ,no ale tutaj słychać dokładnie instrumenty ,niskie i średnie tony ,spoko.