Czyli mogę tylko przez chincze podłączyć? Jak miałem Amigę to lepszy obraz był jak podłączyłem w monitorze przez VGA (BCN), nie jestem pewien, bo wygląda jak VGA. Czy da się zrobić taki kabel, czy może lepiej zostawić sobie ten monitor do MegaSTE, a małe Atari po mały TV? Już sam nie wiem, chciałem większy monitor do STE/MegaSTE, ale nie wszystko od razu.
Aha. No nie mam, może kiedyś. A skoro o VBXE mowa, na razie poza zasięgiem, ale widziałem na forum (wątek o monitorach zdaje się) taką przeróbkę wewnątrz Atari Ultra Video, to ile może kosztować i kto robi takie przeróbki u nas?
Jeśli pamięć mnie nie myli, to było to po prostu s_video. Czyli nadal jest to chrominacja / luminacja czyli coś, co w tej wersji monitora jest bodajże nieosiągalne.
No to jeszcze jedno pytanie. Zastanawiałem się jakiś czas temu, żeby zastosować dwa rozwiązania do małego/dużego Atari. Pierwsze to 100hz TV CRT, bo ma i s-video i niektóre mają VGA lub SCART, który wyświetla RGB, ale dowiedziałem się, że Hi-Res na STE osiągnę tylko przez VGA, więc temat upadł. No i zastanawiałem się nad takim konwerterem. Używa ktoś tego?