Mam problem z trybem rgb vbxe: Na 3tv led/lcd obraz jest dziwny, tam gdzie występuje tryb textowy. W demach i grach gdzie nie mam trybu textowego obraz jest żyleta. Kabel zrobiony wg. schematu Lotharka (zrobił Duddie wielkie dzięki!).. VBXE 2.1 zamontowane przez Lotharka.
nie wydaje mi się, by w "demkach" obraz był lepszy. Efekt z pewnością będzie mniej porażający w przypadku dem, bardziej widoczny na txt. Zrób fotkę z jakiegoś demka, tylko z bliska.
Tzn, jeśli masz jakiś TV na którym problem nie występuje (LG) to przyczyny szukaj w innych źle działających odbiornikach a nie w rdzeniu ;) Wydaje mi się, że obecna technologia zmierza w stronę rozwiązań cyfrowych, więc analogowy sygnał nie koniecznie będzie wyświetlany dobrze. Zresztą - przy okazji tematu wyświetlania obrazu z Atari na obecnych odbiornikach temat był wielokrotnie wałkowany (na konkurencyjnym forumie ;) )
U mnie na Samsungu nieomalże jakość HDMI. Spróbuj zagrzebać w opcjach TV i powyłączać wszystki 100-herce, filtry grzebieniowo-zaczeskowe i inne pierdoły - powinno pomóć.
No właśnie jak się wylogowałem, to pomyślałem, że tak to napisałem jakby o monitor chodziło...
Chodzi o TV 40 inczów. RGB wchodzę na SCART, kable na skrętkę, Atari rozbebeszone, obraz brzytew, nie mam fotki obrazu niestety, bo jak poskładałem VBXE, to bardziej obcykałem atarke. Najlepszą jaką mam załączam, ale to i tak lipton, bo długa ekspozycja...
Model: UE40C6500UW Type No: UE40C65000 Model Code: UE40C6500UWXXH Version No: CN01 Made in Slovakia ->link<-
Swoją drogą bardzo fajne TV (a sporo tego szajsu przeszło przez moje ręce.