Jeśli chcesz wziąć udział w dyskusjach na forum - zaloguj się. Jeżeli nie masz loginu - poproś o członkostwo.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
voy:
P/Phantasie/Phantasie v1.3 (1987)(Logical Design Works)(GB)[tr PL K.A.][cr XXL](Disk 1 of 4).atrvoy:
Z testów wynika, że serwer AOL przez FTP domyślnie koduje polskie znaki w nazwach plików i katalogów jako UTF-8, a przez WWW wyświetlane są one jako Windows-8859-2.voy:
Poeksperymentowałem trochę z programem o nazwie Best Sync 2015 i to jest chyba to, czego potrzebuję, bo poprawnie pobiera polskie "ogonki" (wybieramy kodowanie 1250--iso-8859-2--Środkowoeuropejski (Windows)) - jedynie kopia katalogów będzie lokalna. :)voy:
Zalecam jednak częstsze picie melisy przy lekturze moich postów. :)voy:
Wersja niezarejestrowana po miesiącu nie traci swojej funkcjonalności - wbrew temu co piszesz.voy:
Ważną kwestią jest teraz to, jak będą się zachowywały loadery w SIDE/SIDE2, SIO2SD, SDrive i innych, gdy napotkają w nazwach plików litery diakrytyzowane.voy:
Przeanalizowałem te pliki i stwierdziłem, że są DUBLAMI obecnych plików. Dotyczy to formatów .DCM i .XFD, z których pierwszy to po prostu skompresowany obraz, a drugi nie posiada nagłówka.voy:
Pliki różnią się od innych dosłownie JEDNYM BITEM, który zupełnie nie ma wpływu na właściwą zawartość obrazu i to w dodatku w nagłówku formatu .ATR, które to ustawienie i tak emulatory kompletnie ignorują.voy:
Zgadzam się z CharlieChaplin co do dubli, ale chyba lepiej je oznaczyć tagiem [o], jako pliki z danymi nadmiarowymi, które "doklejone" zostały przez programy do przesyłu plików.voy:
Co do Gabi i Kvadryka, to masz rację i zmieniłem nazwy następująco: (...)voy:
Dostępna do pobrania jest jednoplikowa wersja Biblioteki Atarowca, do tego z plikami sum kontrolnych MD5 i SHA1. Smacznego!voy:
Podejrzewam, że .PRO nie obsługuje niektórych rzadko spotykanych typów błędnych sektorów, ale to tylko moje domysły.voy:
Nie spotkałem się z oryginalnym dyskiem, którego wycięcie byłoby firmowo zaklejone/zabezpieczone przez wydawcę, a jeśli już, to było to działanie nabywcy.voy:
Myślę więc, że spokojnie można w tym wypadku pominąć dodawanie flagi [m protected].voy:
Aha, jeszcze jedno. Czy po dodaniu pliku, który pochodzi z oryginalnego źródła (w tym przypadku dysku lub kasety) wszystkie pozostałe kopie oznaczyć tagiem [cr]? Bo skoro jesteśmy pewni, które pliki są oryginalne, to moglibyśmy w ten sposób wyróżnić je spośród reszty.voy:
Co do kopiowania z .PRO na fizyczne dyski, to spróbuję zweryfikować tezę, że jest to niemożliwe.voy:
A jeśli chodzi o torrent z Biblioteką Atarowca, to niestety nie będę mógł go seedować. Mam limitowany internet od CP, a plik swoje waży. :)Vidol:
Drobne wyjasnienie nalezy sie w przypadku IGESup - jest to wersja IGE przerobiona przez Gumiego pozwalajaca na rysowanie z przeplotem w 7 kol. Przerobka powstala na potrzeby gry Getris.