atarionline.pl Okładka do gry Robbo ST - Forum Atarum

Jeśli chcesz wziąć udział w dyskusjach na forum - zaloguj się. Jeżeli nie masz loginu - poproś o członkostwo.

• :
    • :

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

• 1: CommentAuthorRamos
      • CommentTime19 May 2014 12:05 zmieniony

Ma ktoś może kolorową okładkę z Robbo. Poszukuje ją w miarę dobrej jakości do pewnego filmu dokumentalnego.
      Jakby ktoś miał jeszcze okładkę z wersji ST też byłbym wdzięczy. Wiem, że z nią będzie bardzo trudne.
      A jak nie to ktoś mógłby mi zrobić w miarę duże skriny z tej gry.
      • 2: CommentAuthorpiter
      • CommentTime19 May 2014 14:05

hej, mam oryginalnego Robbo na ST - bez okładki, tylko dyskietkę - potrzebne ?
      • 3: CommentAuthorjury
      • CommentTime19 May 2014 14:05 zmieniony

Zależy na kiedy potrzebujesz. Bo mam to gdzieś ( chodzi o wersję ST ) ale wala się to u ojca ze 300km odemnie. Ale, że za jakieś 5 tygodni będę u niego, więc jak nie za późno to mogę przeczesać swój dawny pokój :)
      • 4: CommentAuthorpiter
      • CommentTime19 May 2014 15:05

Jury, a udało się Tobie skopiować ją? moja padła...:((
      • 5: CommentAuthorjury

Nigdy nie próbowałem, i w sumie to nie wiadomo czy moja też nie padła :) Ostatnio uruchamiałem to pewnie z 18 lat temu. I w takim razie jak będę u ojca pod koniec czerwca, to przewalę swoje dawne zasoby i postaram się to wygrzebać i sprawdzić czy działa i się kopiuje :)
      • 6: CommentAuthorJarkeczek

Robbo ST to chyba najbardziej poszukiwana stara gra. Też poszukuję i mimo zdobycia kilku image dyskietki, gry ciągle nie mam...
      • 7:

CommentAuthorKrótki
      • CommentTime19 May 2014 17:05

Okładka do wersji XL/XE jest w CAS Archive.
      • 8:

CommentAuthorch0m1k
      • CommentTime19 May 2014 18:05

Jakbyś potrzebował mam oryginalna okładkę z wersji kasetowej na C64/128. Skan mogę przesłać dziś wieczorem ewentualnie na jutro rano.
      • 9: CommentAuthoras...
      • CommentTime19 May 2014 19:05

Jak się zbiorę w siebie i znajdę chwilę czasu, to zrobię zdjęcia w wersji XE/XL...

Ale naprawdę ja mam duże opóźnienia w takich tematach.
      Prędzej przyjadę na party z wiadrem dyskietek oryginalnych do zeskanowania.
      • 10:

CommentAuthorch0m1k
      • CommentTime19 May 2014 21:05

Tak jak obiecałem okładka wersji kasetowej Robbo c64/128 pod linkiem ->link<-
      • 11: CommentAuthorRamos
      • CommentTime20 May 2014 09:05

@piter: podeślij skan dyskietki o ile jest ona warta pokazania.
      • 12: CommentAuthormono
      • CommentTime20 May 2014 10:05

A ma ktoś okładkę pierwszej wersji Robbo? Tą czarno-białą robioną w formie zdjęcia?
      • 13:

CommentAuthorKaz
      • CommentTime20 May 2014 13:05

Byla gdzies tu na forum zapodawana.
      • 14:

CommentAuthorvoy
      • CommentTime20 May 2014 15:05

Jest tu: ->link<-

Skany nr 3 i 4.
      • 15: CommentAuthorpiter
      • CommentTime20 May 2014 16:05

kurde, na razie nie mogę znaleźć tej dyskietki, myślałem że jest u kumpla - ale u niego są Warcaby i Ortografia! w załaczeniu screeny - ale to masz pewnie
      • 16:

CommentAuthorKaz
      • CommentTime20 May 2014 19:05 zmieniony

Robbo ST bylo opisywane na glownej stronie AtariOnline.pl, wypowiadal sie tam jeden z autorow gry, niestety ta nowinka jest w archiwum.

Tutaj jest tez obraz gry:

->link<-

• 17:

CommentAuthorKaz
      • CommentTime10 Sep 2021 09:09

Kaz:

Robbo ST bylo opisywane na glownej stronie AtariOnline.pl, wypowiadal sie tam jeden z autorow gry, niestety ta nowinka jest w archiwum.

Ponieważ obecnie mamy dostęp do wszystkich starych nowinek i artykułów, podrzucam linkę:

To nasz pierwszy artykuł (2009), zwieńczenie kilku lat poszukiwań gry i łamania jej zabezpieczeń dzięki współpracy wielu osób z różnych krajów:

->link<-

"Robbo ST raz jeszcze" (2014) to artek z wypowiedziami autorów - kodera Rafała Janickiego i grafika Pawła Angermana. Warto przeczytać również komentarze pod nowinką, bo autor dodał później jeszcze sporo informacji!

->link<-

W styczniu 2021 roku pisał o tej grze Bartek Kluska dla PixelPost:

->link<-
      • 18: CommentAuthorlopezpb
      • CommentTime10 Sep 2021 10:09

Szkoda, że okładki nadal nikt nie odnalazł.