Widzialem zapowiedzi tej gry na Atari i jest nawet chec wydania jej przez Tomka Mazura (a wiec wskrzeszenie Mirage!).
Z tego co widzialem u TDC na blogu, zadania do wykonania zostaly takie:
Timberman - zadania do zakodowania Co obecnie mamy do zrobienia, chętnie to zlecę komuś:
1. DLI w czasie gry
2. Sterowanie: chcę aby grą można było sterować wszelkimi sposobami, bo grą steruje się tylko lewo prawo, więc można zrobić procedurę która będzie zwracać 1 i 2, po naciśnięciu np. Control i Shift, Star i Select, dwa fire w dżoju by Sikor, lewo i prawo w standardowym dżoju itp. Filozofia jest tutaj jedynie w oprogramowaniu wszystkiego co jest do Atari;)
3. Szybkie procedury graficzne na znakach (np. przenoszenie znaków z jednego miejsca do drugiego jako prostokąt itp.) - chce się tego podjąć Tristan
4. Można się zastanowić jak zmodyfikować lub usprawnić nieco player RMT, aby gra mogła zmieniać tempo w trakcie rozgrywki oraz wysokość dźwięków. Wstępnie zabrał się za to Kuba Husak
5. Przygotowanie gry do wydana na cartridge'u (procedura startująca oraz ustawiająca kod i dane w odpowiednie miejsca) - Kuba Husak
6. A no i oczywiście zastanawiamy się jak zrobić wysyłanie wyniku przez internet ;)
Kto chętny? Przypomnę że jest to niezwykła okazja do tego aby to właśnie Twoje nazwisko znalazło się w produkcie wydanym przez Mirage Software;)
Update: Fox podesłał propozycję rozwiązania problemu łączenia się z internetem: Jeśli chodzi o wysyłanie wyników przez internet, to proponuję zamiast obsługi internetu, który rzadko kto ma w atarce, skorzystać ze smartfona lub tabletu, którego mają teraz prawie wszyscy, tak jak tutaj: ->link<-
O ile wiem, to Digital Melody wszystko wie, projekt im się podobał i chcieli wydać u siebie. Ja i Tomek rozmawialiśmy z nimi na Pixel Heaven 3 lata temu, gdy projekt tej gry dla Atari się rodził.
Stąd zresztą logo DM wśród grafik w grze na Atari :)