Jeśli chcesz wziąć udział w dyskusjach na forum - zaloguj się. Jeżeli nie masz loginu - poproś o członkostwo.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Kaz:
nie wiem, dlaczego sugerujesz, ze niechec do zalewu krytyki (i wcale nie jest to krytyka konstruktywna) jest ograniczaniem wolnosci wypowiedzi. Nie jest. Glupiej, niekonstruktywnej krytyki jest wszedzie pod dostatkiem. Konstruktywnosc poznasz po tym, czy jest w stanie ona cos stworzyc. Jesli nic nie wnosi do niczego - nie moze byc konstruktywnaKaz:
Doskonale wiesz, ze sktytykowac mozna wszystko - z pozorami konstruktywizmu. A w rzeczywistosci wysmiac, ponizyc, zniechecic.Kaz:
gra moze byla slaba, a moze nie - ale ta konstruktywna krytyka spowodowala, ze Nosty z kolegą zaprzestali myslenia o robieniu gier na Atari na 20 lat.Kaz:
A przynajmniej taki byl cel AOL - zeby wlasnie to tworcy, nawet poczatkujacy, niedouczeni, nieperfekcyjni - mogli spokojnie swoje dziela prezentowac i nie narazac sie na zalew krytykiKaz:
Dzieki czemu moga sie rozwijacKaz:
Ale kazda roslina na poczatku jest slaba. Zeby wyrosla - wsparcia potrzebuje.Kaz:
Na AOL nikt Ci nie blokuje zadnych wypowiedzi, nie usuwa niewygodnych postow, admini nie tworza kilku kont, z ktorych atakuja uczestnikow forum - co sie zdarza w innych miejscach. Wiec prosze bez zlosliwosci.Kaz:
I tak wiele razy bylo na scenie Atari - graficy, programisci czy muzycy opuszczali scene pod naporem "konstruktywnej krytyki".Kaz:
Wieczor - zly dzien? To odpocznij, wyspij sie czy co tam :)Kaz:
Krytyka na Dizzy spadla - i to w wielu miejscach, nie tylko w tym watku, ze gra nie jest taka, jak sobie wyobrazali niektorzy - ze jest splaszczone jajko i w ogole nie tak powinna wygladac ta gra. Jezeli tego nie chcesz zobaczyc, tylko wybiorczo sobie dobierasz cytaty - to Twoj problemKaz:
Jako Twoja manipulacje odczytuje podawanie cytatow z Nostego i Pawa - nikt sie do tego nie odnosil, a na pewno nie ja.Kaz:
Akurat wiem, bo Nosty w wywiadzie z nim o tym powiedzial. Jest to tez swietna ilustracja tego, czemu probujesz zaprzeczyc - ze na poczatku roslina potrzebuje nie krytyki, a wsparcia. Potem juz sobie radzi swietnie - tak samo jak Nosty obecnie tworzy gry bez ogladania sie na innych.Kaz:
Glupie narzekanie to jednak nie podchodzi pod wsparcie, a ironia z glupoty nie jest kloszem.Kaz:
Tylko, skoro tak dbasz o wolnosc slowa, to czemu masz cos przeciwko temu, zeby ktos mogl nawolywac do samoograniczenia zbednej krytyki?Kaz:
Akurat wiem, bo Nosty w wywiadzie z nim o tym powiedzial. Jest to tez swietna ilustracja tego, czemu probujesz zaprzeczyc - ze na poczatku roslina potrzebuje nie krytyki, a wsparcia. Potem juz sobie radzi swietnie - tak samo jak Nosty obecnie tworzy gry bez ogladania sie na innych. Ale 20 lat uciekloKaz:
Czy Nosty czy Larek - przepraszam, ze akurat ich uzylem jako przykladow, bo takich osob sa tu dziesiatki - obecnie radza sobie swietnie. Bo z tych ziaren wyrosly drzewa. Ale zanim wyrosly - byly malymi roslinami podatnymi na warunki zewnetrzne.Kaz:
Jak mi sie cos podoba albo nawet nie podoba - ale widze potencjal - to chwalę