atarionline.pl Monitor ATARI SC1435 - Forum Atarum

Jeśli chcesz wziąć udział w dyskusjach na forum - zaloguj się. Jeżeli nie masz loginu - poproś o członkostwo.

• :
    • :

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

• 1: CommentAuthorprince80
      • CommentTime29 Dec 2014 23:12

Witam

Jestem zainteresowany kupnem (uszkodzony lub samą obudową )
      • 2: CommentAuthorpin
      • CommentTime30 Dec 2014 00:12

.. na AA nic nie pisałem, ale będzie bardzo ciężko.
      • 3: CommentAuthoras...
      • CommentTime30 Dec 2014 13:12

Dokładnie!!!
      Ciężko trafić ten monitor.
      • 4: CommentAuthorjesionen
      • CommentTime30 Dec 2014 23:12

@prince80: Witam, kiedyś mi pomogłeś teraz chciałbym się zrewanżować w miarę moich możliwości, co dokładnie potrzebujesz. Jeżeli chodzi o obudowę to naprawdę może być ciężko :)
      • 5: CommentAuthorjesionen
      • CommentTime3 Jan 2015 20:01

@Prince80: sprawdź tą aukcję
      ->link<-
      • 6: CommentAuthoras...
      • CommentTime4 Jan 2015 19:01 zmieniony

Dodam że monitor nie pójdzie na "obudowę"..
      Od razu piszę że mam sc1435 i to nie ja wygrałem, ale ktoś z naszych :)
      • 7: CommentAuthorpin
      • CommentTime4 Jan 2015 19:01

Ale bitwa była ;) -

No muszę Wam Panowie powiedzieć, że rok temu monitor się sprzedał za 1500pln. Dziś kupiłem go bodaj za 265pln. Dzięki thePink i dzięki Panowie za linka. Przelicytowane UCZCIWIE bez sniffera! ;)))))))
      • 8: CommentAuthorpin

No to teraz ładny komplet się szykuje ;) 1224 do małego Atari, 1435 do dużego ;)
      • 9: CommentAuthorjesionen

@pin: gratulacje z wygranej, gdyby okazał się nieżywy służę pomocą w uzdrowieniu. Pozdrawiam
      • 10: CommentAuthorpin

skąd jesteś? Pytam, bo wolę sprzętu nie wysyłać. Pytam też dlatego, że w SC1224 padło mi prawdopodobnie odchylanie, a ten nowy to też nie wiadomo tak do końca w jakim stanie przyjdzie.
      • 11: CommentAuthorjury
      • CommentTime4 Jan 2015 20:01 zmieniony

A czy Commodore 1085 ( lub 1084 ) i Nec 3D też byłbyś w stanie uzdrowić? :)
      • 12: CommentAuthorjesionen
      • CommentTime4 Jan 2015 20:01

@Pin: jestem z Tczewa - pomorskie :), na Silly będę to zabierz jakby co.
      @jury: Commodore 1085 i pochodne 99% tak, Nec 3D sprawdzę co to za cocko :)
      • 13: CommentAuthorpin

Na Silly nie jade.
      • 14: CommentAuthorjesionen

@pin: a właśnie zapomniałem, pisałeś na forum :(
      • 15: CommentAuthoras...

Pin, jak to nie jedziesz na sv...? Compoty poprowadzi xbios?
      Co się narobiło....
      • 16: CommentAuthorpin

początek lipca mam wyładowany weekendowo zleceniami, które że tak powiem stanowią podstawę uratowania finansów w tym roku. Po ostatnim SV sytuacja była taka, że ostatni tydzień grudnia przelewitowałem bez kasy właściwie. Nie zamierzam tego powielać w przyszłości.
      • 17: CommentAuthorjesionen

@as..: ja myślę że Pin ogarnie sprawę się spręży i jednak dojedzie w lipcu na SV :)
      • 18: CommentAuthorpin

a ja myślę, że nie ;). Poza kwestiami "zawodowymi" i sprawami związanymi z "egzystencją" nie akceptuję regulaminu kompotów dla 8-bit w obecnej postaci. Nie akceptuję naruszania dedlajn. Notabene dzięki chaosowi, który obowiązuje na dziś dzień Jac! siedzi teraz ze Silly-paczką drugi tydzień jak nie dalej a tak, to by było z tym dwa trzy dni roboty. Wystarczy powrócić do starych scenowych zasad obowiązujących przez kilkanaście lat na zlotach. Nie trafia do mnie też nowatorska forma tego party.
      • 19: CommentAuthorjesionen

@pin: zgodzę się poniekąd z Twoją wypowiedzią ale jest jedno "ale". Nie wyobrażam sobie SV bez Twojej kontroli nad opanowaniem tych wszystkich prezentacji. Jeżeli chodzi o letnią edycję jestem jak najbardziej za i według mnie powinna być w cieplejszych dniach. No i ostatnia sprawa, to że będą chłopaki ze sceny Commodore to ważny sprawdzian dla Nas czy można takie Europejskie party zrobić jednocześnie z platformą którą kiedyś nie bardzo się "przyjaźniliśmy". Przecież to jest poświęcone ku czci Jackowi Trzmielowi to on je stworzył. Kończąc, przybywaj, zorganizuj się i nie martw się dniem następnym, będzie dobrze. Pozdrawiam
      • 20: CommentAuthorpin
      • CommentTime4 Jan 2015 22:01 zmieniony

Nie mogę nie martwić się dniem "powszednim", bo jak przyjdzie co do czego to zostanę z problemem sam na sam prawie tak, jak ostatnio. Tylko dzięki uprzejmości Mono pojechaliśmy na party za darmo. Żarcie sponsorował mi min. Lisu. Dzięki chłopaki! Jednakże przygotowania i sam wyjazd zjadł w okolicy 200pln, co mając na względzie mój ogólny stan z grudnia 2014 powinno wykluczyć możliwość ruszenia się z domu. Jednak pojechałem.

Inna strona medalu jest taka, że swoje problemy wolę zachować dla siebie, jeśli mogę zapracować to sobie zapracuję na swoje i niecierpię wręcz prosić o pomoc w akcie desperacji - wolę robić to, na co mnie stać. No i jak widzę, są na dwóch forach zwolennicy wolnej nieprzymuszonej woli - i niech tak pozostanie, bo nie ma ludzi niezastąpionych.
      • 21: CommentAuthoras...
      • CommentTime5 Jan 2015 00:01

Jury w naszej wawie jest paru doktorów (nie szamanów) co uzdrowia Twoje monitory.... Wiesz do kogo się zwrócić?
      • 22: CommentAuthorpin
      • CommentTime5 Jan 2015 01:01

Spokojnie, jest co najmniej trzech doktorów elektroniki stosowanej ;)
      • 23: CommentAuthorjury
      • CommentTime5 Jan 2015 12:01 zmieniony

Poki co zglaszalem sie kiedys do duddiego, ale nie byl zainteresowany, do kogo jeszcze sie zwracac, to nie wiem.
      • 24: CommentAuthoras...
      • CommentTime5 Jan 2015 13:01

jury, Ty sprawdzić maila....!
    1.  
      "Ale bitwa była ;) -

No muszę Wam Panowie powiedzieć, że rok temu monitor się sprzedał za 1500pln. Dziś kupiłem go bodaj za 265pln. Dzięki thePink i dzięki Panowie za linka. Przelicytowane UCZCIWIE bez sniffera! ;))))))) "

To już wiem kto mnie przelicytował.
      • 26: CommentAuthoras...
      • CommentTime7 Jan 2015 14:01

Podziwiam ludzką leniwość ...:
      ->link<-

200€ z przesyłką do Polski cały zestaw.
      Pierwszy lepszy przykład :)
      • 27: CommentAuthorprince80
      • CommentTime7 Jan 2015 19:01 zmieniony

Jezeli do mnie pijesz to ja wyraznie napisałem co chce kupic i napewno nie za 860 zł
      • 28: CommentAuthoras...
      • CommentTime7 Jan 2015 19:01

Pije to pijak bądź guma w majtkach :)
      • 29: CommentAuthorprince80
      • CommentTime7 Jan 2015 19:01 zmieniony

To fakt
      Idąc twoim tokiem myślenia to polska dla polaków a księżyc dla księży
      • 30: CommentAuthorprince80
      • CommentTime7 Jan 2015 22:01

Mysle sobie ze Atari powinno nas łączyć nie dzielić ale czasem mysle sobie ze może lepiej nie pytać ,nie chwalić się , nie pisać bo zawsze znajdzie się życzliwy :( Bawcie się sami
      • 31: CommentAuthorbrx
      • CommentTime7 Jan 2015 22:01 zmieniony

@prince80: Media nas dzielą, politycy nas dzielą, historia nas dzieli i tak dalej, widocznie już (niestety...) nie umiemy inaczej, więc i małe Atari zacznie w końcu dzielić ludzi :] Ale zalecałbym zastosować wyjątek do żartów, nawet jeśli czasem są hm... no takie trochę nie tego ;)
      • 32: CommentAuthorpin
      • CommentTime8 Jan 2015 17:01

a ja bym się tym tak nie przejmował. Osób siejących zniszczenie na dwóch forach jest kilka, więc jest to pomijalny procent ogółu ;)