atarionline.pl Kraków - Wypożyczenie SIO2SD do XEGS - Forum Atarum

Jeśli chcesz wziąć udział w dyskusjach na forum - zaloguj się. Jeżeli nie masz loginu - poproś o członkostwo.

• :
    • :

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

• 1:

CommentAuthorSkrzyp
      • CommentTime30 Dec 2014 08:12

Cześć.

Dorwałem w swoje łapki Atari XEGS z klawiaturą już przed świętami, ale nie mam za bardzo na razie "materiału" by je dobrze przetestować, a egzemplarz jest bardzo ładny i "kompletny".

Moje pytanie jest szybkie i konkretne: Czy ktoś w Krakowie mógłby wypożyczyć SIO2SD w okresie poświątecznego "wolnego"? Najlepiej by było na Sylwestra (przychodzą ludzie, możnaby sprawdzić w grach), ale wiem, że mogę pytać już za późno (dopiero wróciłem do domu ze świąt). Jak napisałem wcześniej, oczywiście zwróciłbym po sprawdzeniu, nie dalej niż po Trzech Króli, skoro i tak zamierzam kupić/zrobić własny egzemplarz tego interfejsu.

Ewentualnie jeśli ktoś posiadałby dodatkowy RAM, który można wsadzić do XEGS i który nie przytuli się do niego zbyt mocno na stałe, to też byłbym rad - można wtedy puścić więcej dem, wiadomo.

Jakiekolwiek propozycje i pytania proszę pisać tutaj, ewentualnie PW/mail.

Pozdrawiam,
      Kuba
      • 2: CommentAuthorPablo112
      • CommentTime30 Dec 2014 17:12

Mogę pożyczyć jeśli jeszcze nie znalazłeś
      • 3:

CommentAuthorSkrzyp
      • CommentTime31 Dec 2014 02:12

Pablo, poszła wiadomość, o ile nie jest za późno.
      • 4: CommentAuthorrchwastek
      • CommentTime1 Jan 2015 09:01

Jak coś to służę również....
      • 5: CommentAuthorpin
      • CommentTime1 Jan 2015 15:01

Skrzyp dostał już wczoraj to sio2sd.
      • 6:

CommentAuthorSkrzyp
      • CommentTime2 Jan 2015 08:01

@rchwastek: Tak, już dostałem, trochę było problemów z podpięciem, ale raczej wynikały z mojej niewiedzy.

Tak czy tak, wydedukowałem, że to jest wersja NTSC XEGS'a, przez co niestety nie mogę pograć w zbyt wiele tytułów, ani pooglądać zbyt wielu dem w tym momencie…
      • 7: CommentAuthorpin
      • CommentTime2 Jan 2015 11:01

Yoomp po odpaleniu na ntsc powinien generować nieco głębszy tunel (z czego pamiętam) ;)
      • 8:

CommentAuthorSkrzyp
      • CommentTime2 Jan 2015 11:01

Generuje głębszy, owszem.
      (Dla porównania, "oryginalnego" Yoompa przeszedłem na… telefonie pod Collen'em)
      Niestety, przejście jest znacznie trudniejsze, ponieważ prędkość jest szybsza, nawet w wersji NTSC (przynajmniej tej z archiwum AOL).
      • 9:

CommentAuthorjhusak
      • CommentTime4 Jan 2015 04:01

Ja mam 2 xegsy PAL, chętnie zamienie się na płyty główne.

Jeden miał padnięty rom, więc jest włożony eprom (wlutowana podstawka), a drugi coś nie wciska się option (nie kontaktuje przycisk, bo czasami zadziała) - ale to jest do zrobienia/przelutowania z drugiego.

Jakbyś chciał się zamienić, to doprowadziłbym do 100% sprawności jedną z tych płyt xegs i wysłał.

A NTSC potrzebna mi do testów gier...
      • 10: CommentAuthorpin
      • CommentTime4 Jan 2015 13:01

Też oferowałem wstępnie na priv zamianę, no ale jeśli do testów gier to spokojnie dogadajcie się ;)