Mam takiego ulubionego twórcę muzyki wzorowanej na 80. Myron. Właściwie to ona brzmi dokładnie jak'80 z tą różnicą, że kompozycje i realizcja w DAW :) Klipy wprawdzie poskładane z retro materiałów ale warto obejrzeć. No i p/w POSŁUCHAĆ :) Osobiście uwielbiam ich słuchać w aucie.
I na koniec, może nie teledysk ale melodia w/w Myrona - również znakomita.
Gorgh tak mnie podjarał ten filmik ostatni, że musiałem zrobić kawałek w klimatach'80 :) Pozwolisz, że podlinkuję moje dzieło inspirowane w/w: ->link<-
a właśnie: demo z Paybacka 2015 podtytuł to ....."1985" :) ->link<- .... warto również wspomnieć ,że po latach do komponowania wrócił Giorgio Moroder muzyka elektroniczna z lat 80tych
@powrooz: wrócił, wrócił była chyba nawet jakaś wzmianka o tym w radiowej Trójce. Co do dema - cud miód i orzeszki :) Za ten shader nagroda Wedla. Osobliwe jest to, że na powyższym przykładzie historia zatoczyła swoiste koło i "1985" siłą rzeczy przypomina oldschoolowe dema z Amigi :) Oczywiście nie chodzi mi tu stricte kodersko, ale klimat + muzyka.
pewien czas temu oglądałem film pt "Beyond the Black Rainbow" który może być dość trudny w odbiorze osobiście podobał mi się a obraz, muzyka , ogólnie - jak najbardziej kojarzy mi się z latami 80tymi
Oglądam po raz 5-ty chyba Computer Graphics Demonstration Tape by Hackers i masakra: ten soundtrack chyba został zrobiony w DAW po czym przepuszczony przez jakiegoś VHS-owca 3 głowicowego i zgrany na nowo. Stereo goni prawo lewo a i dźwięk zmienia wysokość charakterystyczenie - jak na zdartej kasecie :) + pasmo przenoszenia też jak z VHS, no i to brzmienie brudne.
Polski rap, polski Bill Gates, druga Japonia, druga Irlandia, zielona wyspa itd. Kurcze, kiedy wreszcie zadamy kłam "Polska papugą narodów".
Pozatym polski rap jest równie gustowny, co czeski metalowiec'90 (jak ktoś nie kojarzy, moda u Czechów lata 90: długowłosy osobnik płci męskiej ubrany w dres z kreszu w pstrokate kolory)
Ostatnio coś mnie wzięło na gitarowe granie, spróbowałem sił ze swoją gitarą wyciągniętą po latach. Efektem jest rockowy kawałek stylistycznie siedzący w latach 80-90. Życzę miłego odbioru :)
Hmm, a nie ma download? Oczywiście to przeoczenie - już daję.
Ksywa oczywiście od gitary, jak się miało 16 lat, Amigę i wiosło to wiele na ksywką się nie myślało - a teraz już przecież nie będę zmieniał. Co do wiosła to jednak na oryginał mnie nie stać więc coś tam brzdąkam (teraz już rzadko) na polskiej wersji stratocastera - 20 letnim wiośle Trella electric guitar.
TheFender ...na czym to robisz,jaki program ? szukam dobrego programu (Syntezatora) ... no,BARDZO FAJNE ! ->link<- Moja gitarka ,miało to być kiedyś dawno temu dokończone i podłożone pod title screen dla Zybexa na Pc którego próbowaliśmy zrobić ,zresztą osoby które są tu od dawna powinny coś pamiętać ,pamiętam do dziś jak średnio po 20 kilka godzin renderowałem scenki, które miały obrazować każdy z szesnastu etapów (planet).
Dzięki Irata, akurat ten kawałek powstał w Reaperze a brzmienia pochodzą z Yamahy MX61. Niestety nie jestem w stanie posłuchać Twojego kawałka - wrzuta ma jakieś problemy. Proponuję założyć konto na serwisie soundcloud i tam uploadować swoją twórczość.