@Kuba: Aha. Czyli pudło :) Więc tak: po lewej jest zdjęcie dawnej gwiazdy filmu Jeana-Paula, po prawej czapka pilotka z goglami. Możliwości skojarzeń jest oczywiście multum, najpierw podejrzewałem, że może chodzi o coś z Janem i np. chcesz przemycić swój "Problem Jasia" ;), potem szukałem czegoś pasującego ze "Star" w nazwie, bez rezultatu, w końcu przeszedłem na łamańce słowne typu: "francuski aktor i coś" = "Factor X"? ;) Ale uznałem, że pewnie jednak miałeś na myśli jakąś bardziej znaną grę.
Potem pojawiła się Twoja sugestia w komentarzu, że to w sumie nie rebus, tylko chodzi o skojarzenia i trzeba mieć wiedzę retro (cokolwiek to znaczy). Więc co łączy te tematy: "stare kino", "lotnictwo" i kontekst gier Atari? Film wojenny "The Blue Max" z 1966 roku.
Zdaję sobie sprawę, że to pewnie nie to... Mogło by być jeszcze: Pong Obcy kontra Predator Contra WKC (tylko to na Atari 8bit) The Duel Ye Air Kung Fu (A8bit) No i jeszcze GhostBusters (rozmowa o duszkach była jedną z ciekawszych i zacieklejszych) ...