atarionline.pl Góra Świętej Anny 2k15 - Nowe Atari Party - Czy są zainteresowani? - Forum Atarum

Jeśli chcesz wziąć udział w dyskusjach na forum - zaloguj się. Jeżeli nie masz loginu - poproś o członkostwo.

• :
    • :

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

• 1:

CommentAuthorIron
      • CommentTime21 Feb 2015 11:02

Rzucam się Panowie z motyką na słońce i strachem w oczach,

Wstępnie:
      - termin ustalam 25-27 września 2015
      - wjazd 40 zeta ale będę się starał zejść do 30
      - czekam na propozycje dla nazwy party

Miejsce - OSP Wysoka, kilka kroków od Góry Świętej Anny (woj. Opolskie).

Sala wystarczająco duża, podest do prowadzenia compo czy dla Miker`a jeśli chciałby popluć w mikrofon. Gniazdka 400V (siłowe) więc nawet Pin może zabrać cały swój sprzęt bez obaw o wypalenie instalacji elektrycznej. Sanitariat, kuchnia. W razie pożaru dwa wozy strażackie za ścianą.

Oczywiście kimanie na party place, dla bardziej wygodnych w promieniu niecałego kilometra pełno noclegów zaczynając od 26zeta (jeśli nic się nie zmieniło) za noc po apartamenty.

5 minut drogi pieszo i do dyspozycji dwa Orleny (jakby picia znaczy paliwa zabrakło), KFC (dla fanów zdrowego jedzenia) i jakaś tam restauracja. Dalej w głąb wioski 4 restauracje (jedna restauracjo-pizzeria) i klasyczny wioskowy sklep, do tego Kebab o ile do tego czasu nie zbankrutuje.

Miejscowość turystyczna więc w wolnym czasie jest co zwiedzać, tak z grubsza:
      - Pomnik czynu Powstańczego (w rejonie Góry Św. Anny miały miejsce najcięższe walki III Powstania Śląskiego)
      - Muzeum czynu powstańczego
      - Amfiteatr skalny, wg. pewnych źródeł największy w europie a na pewno w Polsce
      - Ścieżki dydaktyczne na terenie Parku Krajobrazowego ze szczególnym uwzględnieniem rezerwatu geologicznego.
      - Bazylika pod wezwaniem św. Anny Samotrzeciej wraz z Rajskim Placem - bazylika wybudowana jest w stylu gotycko-barokowym, jednakże dają się zauważyć elementy stylu renesansowego.
      - Kalwaria, składa się z 3 kościołów i z 37 kaplic.
      - Grota Lurdzka, która została wybudowana w latach 1912-1914 z wapienia i bazaltu na wzór skalnej groty w Lourdes.

Za płotem party place goni autostrada A4, niestety nie ma w samej miejscowości zjazdu z autostrady, więc opcje są dwie:
      - zaparkowanie samochodu na MOPie i piesza ok. 5 minutowa wędrówka na party place
      - zjazd w Olszowej (osoby goniące ze strony Katowic) lub Gogolinie (osoby goniące ze strony Wrocławia), w późniejszym czasie wkleję mapki jak od tych zjazdów dojechać na miejsce.

Planowane jest game compo, demo compo (niezależnie od ilości prac) i tak po mojemu nazwane open compo czyli każdy wrzuca co chce (gfx, msx, intro).

Regulamin w moim mniemaniu w miarę prosty i czytelny czyli wszystko dozwolone, extram, stereo, vbxe, rapidus. Jedyny warunek jest taki aby każda praca która wymaga lub obsługuje coś ponad stock atarke z 64k była opisane (wymaga 256kb, wykrywa i wykorzystuje stereo ale działa bez, xbios etc.). Oczywiście w odpowiednim czasie regulamin zostanie zapisany z należytą dbałością.

Proszę się wypowiadać czy była by chęć na takie coś w mniej więcej takim terminie.

Czekam na odzew panowie!
    1.  
      jestem na tak:) i blisko wro!!
      • 3: CommentAuthorgorgh
      • CommentTime22 Feb 2015 10:02

myślę Iron, że ludzie będą się deklarować bliżej terminu, ja chętnie zajrzę pod warunkiem, że do tego czasu znajdę pracę
      • 4:

CommentAuthorkoala
      • CommentTime22 Feb 2015 13:02

jam żem też jest na tak!
      • 5:

CommentAuthorxeen
      • CommentTime22 Feb 2015 21:02

blisko wro - postaram się wpaść!
      • 6:

CommentAuthorKaz
      • CommentTime23 Feb 2015 17:02

Postaram sie byc.
      • 7:

CommentAuthortdc
      • CommentTime23 Feb 2015 21:02

Jestem za!
      • 8:

CommentAuthortdc
      • CommentTime17 Mar 2015 02:03

Ja chciałbym przypomnieć że 25-27 września odbywa się Pixel Heaven...