Swego czasu (no dobra, ze 20 lat temu) dało się znaleźć taką przeróbkę River Raid, że rzeka przestawała być taka nieregularna i brzegi robiły się o wiele prostsze niż są normalnie. Kształtem przypominały normalną trasę, ale nie było na nich "marszczeń". Pamiętam, że aby to zrobić, trzeba było pogrzebać w binarce gry i zamienić jakieś wartości na inne. Czy ktoś z was to kojarzy? Da się gdzieś znaleźć taką wersję tej gry? Kiedyś wiele osób to znało. Dziś nie mogę znaleźć. W bazie gier na AOL jest kilkanaście RR, ale żaden z nich nie ma tej przeróbki.
Pamiętam taką wersję. Trzeba było - jak napisałeś - zmienić coś w kodzie. Nie wiem czy jeszcze ją mam. Postaram się poszukać na dyskietkach w wolnej chwili. Ta "przeróbka" musiała być chyba gdzieś opisana... Bajtek, Komputer?
Larek, nie wiem jak Ci dziękować! :) Dokładnie o to mi chodziło. Gdzie to znalazłeś? To było na pewno w jakiejś gazecie, przy okazji tricków z nieśmiertelnością, gdy podawali, które bajty na co zamienić w grach. Ale gdzie dokładnie to nie potrafię już sobie przypomnieć. Na pewno było to bardzo dawno ;) Strasznie Ci dziękuję! Do grania się to średnio nadaje, ale chciałem to znowu zobaczyć :D
Jose: Thanks for your help, but I was talking about version that larek gave. It's true, in this version the river looks almost as simple as it was on A2600, but it still looks like normal RR for A800.