Witam Jak najszybciej przekonwertować plik sap do mp3 lub wav ? Próbowałem przez winampa, ale wyskakuje mi komunikat: MP3 encoding not enabled -- please purchase winamp Pro. Jest jakieś proste narzędzie? Wyczytałem że ASAP ma konwersję do wave. Pobrałem takie coś: asap-3.2.0-win32.msi Installer for all versions of desktop Windows (32-bit and 64-bit). ze strony:http://asap.sourceforge.net/ ale nie umiem tego uruchomić. Odpala mi okienko windows, wybieram plik i nic. Pomożecie ?
Najwygodniej pod Windows: - instalujesz foobar2000 - dodajesz do niego LAME, aby konwertować do MP3 - asap-3.2.0-win32.msi wykryje foobar2000 i zainstaluje wtyczkę do niego - otwierasz plik(i) SAP w foobar2000 - prawo-klik na pliku, Convert, wybierasz MP3, opcje i katalog docelowy
ok, idę drugim wariantem. Mam foobar. Jak dodać teraz bezinwazyjnie LAME ? Czy asap jakoś powiadomi że zainstalował wtyczkę ? Coś ten asap mi nie działa. Jest zainstalowany, ale nic nie pracuje,,,
- asap-3.2.0-win32.msi wykryje foobar2000 i zainstaluje wtyczkę do niego
ta czynność się nie dzieje. Przeinstalowałem asap. Instalacja prawidłowa. Uruchomiłem system od nowa zgodnie z instalacją. No i pulpit się wyświetla, foobar nadal nie rozpoznaje sapów. Asap milczy. Jak tą wtyczkę zainstalować ?
ja nigdy z linuxem styczności nie miałem. Trudno przez to teraz się przedzierać jak chce się przenieść parę muzyczek do smartfona. Linux pewnie daje pełno fajnych aplikacji i możliwości, ale wiesz jak jest. Nie samym komputerem człowiek żyje. :)