Koniec i początek roku miło zaskoczył nas wysypem nowych gier. Wpisując się w ten karnawałowy trend, młoda i dynamiczna grupa na scenie Atari - czyli AnticSHOP - planuje niebawem wypuścić swoją drugą oficjalną produkcję. /owacja/
Jest to gra logiczna, wymagająca nieco myślenia i spostrzegawczości. Przewidziane są przynajmniej 3 tryby prowadzenia rozgrywki i kilkanaście/kilkadziesiąt plansz do odblokowania.
Projekt jest już niemal na ukończeniu - silnik jest gotowy w 100%, można grać. Brakuje jeszcze szlifów audio-wizualnych, poradnika/samouczka i najważniejszego: Ustawienia balansu gry i poziomu trudności w trybie ARCADE.
I do pomocy w tym właśnie zadaniu potrzebujemy kilku (myślę że max 3) ochotników. Z doświadczeń z ostatnią produkcją wiemy, że balansowanie i debugowanie gry trwało dłużej niż samo pisanie całej reszty. Stad nasza prośba do Was o pomoc.
Wymagania:
- trochę czasu i cierpliwości - umiłowanie do gier logicznych - sprawny komputer atari z joystickiem, lub emulator.
Oczekiwania:
- kilkukrotne przechodzenie poszczególnych poziomów gry "na czas", czyli notowanie osiągniętych wyników i czasów - próby maksymalnego wyżyłowania wyniku, bez pomiaru czasu - próby znalezienia błędów
Mile widziane: - propozycje własnych poziomów (mamy gotowego toola do strugania poziomów) - propozycje usprawnień
Oczywiście robota dla frajerów, czyli absolutnie za free. Symboliczną nagrodą będą podziękowania za pomoc w samej grze i osobista satysfakcja. No i oczywiście dostęp do znakomitej gry jeszcze w fazie beta ;)
Kandydatury prosimy zgłaszać w tym wątku. Jury (w składzie poniżej) po burzliwych obradach wyłoni kandydatów i ogłosi werdykt.
Fajny jest ten entuzjazm Waszej grupki. Zawsze go doceniałem w scenowej działalności. Uważam, że warto byłoby choćby dlatego Wam dopomóc, ale i sama gra z opisu mi się również podoba, bo takie własnie - logiczne - preferuję. Niemniej oczekiwania są dość konkretne i w sumie nie mam pewności, czy udałoby mi się je spełnić. Tym bardziej, że ja trochę taki maruder ->link<- jestem. No ale gdyby coś, mogę spróbować.
Jako że zainteresowanie nie przekroczyło minimalnego progu wyborczego, kolejną grę piszemy na C64 :D
A tak na serio, to poproszę Panów maile na priva (mójnickzforum@gmail.com), a w poniedziałek wyślę Wam wersje do potestowania - jeszcze dorabiam ostatnie ficzery.