atarionline.pl i Ty możesz zostać beta-testerem ;) - Forum Atarum

Jeśli chcesz wziąć udział w dyskusjach na forum - zaloguj się. Jeżeli nie masz loginu - poproś o członkostwo.

• :
    • :

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

• 1:

CommentAuthorbocianu
      • CommentTime7 Jan 2016 00:01

Cześć Aolki.

Koniec i początek roku miło zaskoczył nas wysypem nowych gier. Wpisując się w ten karnawałowy trend, młoda i dynamiczna grupa na scenie Atari - czyli AnticSHOP - planuje niebawem wypuścić swoją drugą oficjalną produkcję.
      /owacja/

Jest to gra logiczna, wymagająca nieco myślenia i spostrzegawczości.
      Przewidziane są przynajmniej 3 tryby prowadzenia rozgrywki i kilkanaście/kilkadziesiąt plansz do odblokowania.

Projekt jest już niemal na ukończeniu - silnik jest gotowy w 100%, można grać. Brakuje jeszcze szlifów audio-wizualnych, poradnika/samouczka i najważniejszego:
      Ustawienia balansu gry i poziomu trudności w trybie ARCADE.

I do pomocy w tym właśnie zadaniu potrzebujemy kilku (myślę że max 3) ochotników. Z doświadczeń z ostatnią produkcją wiemy, że balansowanie i debugowanie gry trwało dłużej niż samo pisanie całej reszty. Stad nasza prośba do Was o pomoc.

Wymagania:

- trochę czasu i cierpliwości
      - umiłowanie do gier logicznych
      - sprawny komputer atari z joystickiem, lub emulator.

Oczekiwania:

- kilkukrotne przechodzenie poszczególnych poziomów gry "na czas", czyli notowanie osiągniętych wyników i czasów
      - próby maksymalnego wyżyłowania wyniku, bez pomiaru czasu
      - próby znalezienia błędów

Mile widziane:
      - propozycje własnych poziomów (mamy gotowego toola do strugania poziomów)
      - propozycje usprawnień

Oczywiście robota dla frajerów, czyli absolutnie za free.
      Symboliczną nagrodą będą podziękowania za pomoc w samej grze i osobista satysfakcja. No i oczywiście dostęp do znakomitej gry jeszcze w fazie beta ;)

Kandydatury prosimy zgłaszać w tym wątku.
      Jury (w składzie poniżej) po burzliwych obradach wyłoni kandydatów i ogłosi werdykt.

bocianu & kris3d / anticShop
      • 2: CommentAuthormarok
      • CommentTime7 Jan 2016 17:01

Fajny jest ten entuzjazm Waszej grupki. Zawsze go doceniałem w scenowej działalności. Uważam, że warto byłoby choćby dlatego Wam dopomóc, ale i sama gra z opisu mi się również podoba, bo takie własnie - logiczne - preferuję. Niemniej oczekiwania są dość konkretne i w sumie nie mam pewności, czy udałoby mi się je spełnić. Tym bardziej, że ja trochę taki maruder ->link<- jestem. No ale gdyby coś, mogę spróbować.
      • 3: CommentAuthorrj1307
      • CommentTime7 Jan 2016 19:01

Jeśli wystarczą 2-3 godzinki dziennie (tyle mogę poświęcić) to zgłaszam swoją kandydaturę. :)
      Czy gra działa na stockowym Atari z 64kb pamięci?
      • 4:

CommentAuthorbocianu
      • CommentTime7 Jan 2016 20:01

Gra działa nawet na 48kb :)

Wymagania są, owszem, ale to takie nasze pobożne życzenia. Każda pomoc się przyda, nawet pół godziny i racjonalny feedback, może być mega pomocny.

Właśnie dorabiam licznik czasu do trybu arcade, więc nie trzeba będzie mieć własnego stopera ;)
      • 5:

CommentAuthorbocianu
      • CommentTime10 Jan 2016 00:01

Jako że zainteresowanie nie przekroczyło minimalnego progu wyborczego, kolejną grę piszemy na C64 :D

A tak na serio, to poproszę Panów maile na priva (mójnickzforum@gmail.com), a w poniedziałek wyślę Wam wersje do potestowania - jeszcze dorabiam ostatnie ficzery.
      • 6: CommentAuthorrj1307
      • CommentTime10 Jan 2016 10:01

OK mail poszedł, czekam na kontakt :)
      • 7:

CommentAuthorbocianu
      • CommentTime18 Aug 2020 09:08 zmieniony

Żeby nie zakładać nowego wątku, wykorzystam stary.

Znów potrzebuje testerów-wolontariuszy do gry.
      Tym razem wymagania są trochę inne.

- Gra jest zręcznościowa i multiplayer, więc oczekuje, że tester ma kolegów lub rodzinę, która pomoże mu ją sprawdzić :)

- Gra na stockowym Atari umożliwia zabawę w 3 osoby (joy1 joy2 keys)

- Mile widziane osoby posiadające interfejs MultiJoy, gra wtedy umożliwia zabawę na 4 joystickach.

- Podania rozpatruje w kolejności ich przychodzenia i nikomu nie gwarantuje że zostanie wybrany

- Nie przewiduję żadnego honorarium, prócz dobrej zabawy i pojawienia się w creditsach gry

- najlepiej pisać na maila (bocianu na gmail)

z góry dzięki za pomoc!
      • 8: CommentAuthorpin
      • CommentTime20 Aug 2020 12:08

.. u mnie działa, więc pewnie nie będzie poważniejszych problemów ;)