atarionline.pl Axel F. muzyka - Forum Atarum

Jeśli chcesz wziąć udział w dyskusjach na forum - zaloguj się. Jeżeli nie masz loginu - poproś o członkostwo.

• :
    • :

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

• 1: CommentAuthorxxl
      • CommentTime23 Apr 2016 10:04 zmieniony

Szukam muzyki Axel F. (nie tej Husaka). Pamiętam, że to była muzyka napisana w Basicu ... chyba.

to żaden z tych:
      ->link<-

najbliższy jest:
      ->link<-

ale pamiętam, że był wolniejszy
      • 2: CommentAuthorbob_er
      • CommentTime23 Apr 2016 11:04

Też pamiętam to w wolniejszej wersji. Ale to chyba było z włączonym ekranem.
      • 3:

CommentAuthormiker
      • CommentTime23 Apr 2016 11:04

Może to?
      • 4: CommentAuthorxxl
      • CommentTime23 Apr 2016 12:04 zmieniony

podobne.... ale to nie to :/ wolniejszy byl. pamietam napis w gr.2 "press start".

---
      i chyba migal napis beverly hills albo axel f. nie pamietam dobrze.
      • 5:

CommentAuthormiker
      • CommentTime23 Apr 2016 13:04 zmieniony

Pytanie, czy to nie był jakieś (re-)hack tego, co załączyłem.
      Generalnie jednym znajbardziej aktuwnych basicowych muzyków był Kemal Ezcan, Powyższy kawałek też jest jego a Johannes Plenio to jeden z tego alter-ego. :)
      • 6: CommentAuthorxxl
      • CommentTime23 Apr 2016 13:04

niestety nie pamietam autora. pamietam, ze na dysku bylo kilka basicowych muzyczek, pamietam jeszcze jedna - cavehunt

ale w tej skladance nie ma axela f
      • 7: CommentAuthorQTZ
      • CommentTime23 Apr 2016 15:04 zmieniony

W "Computer Inhabitants" [grze którą kilka lat temu poprawiałem i dodałem tłumaczenie na Angielski (mam nowszą o tydzień, bardziej grywalną wersję, ale niestety nie jest gotowa do publikacji)] jest muzyka, którą wrzucił powyżej Miker, ale różni się data w linii 1450 (reszta chyba to samo, ale na potrzeby gry wyświetla "start, to abort song..." w GR.0). W credits-ach gry (ekran tytułowy) jest "Thanks to: R.Plenio and K.Ezcan.". Aby jej posłuchać: BREAK i RUN"D:TRACK.6 . Z tego co szukałem w tamtym czasie takich muzyczek (bardzo fajnie zrobionych) jest wiele, niestety nie pamiętam szczegółów, w wątku o CI Andreas Koch wrzucił kilkanaście dysków z muzyczkami: ->link<- . Sporo znalazłem też gdzieś tu: ->link<- ... szukałem wtedy muzyki do dema Patricia ->link<- .
      • 8:

CommentAuthormiker
      • CommentTime23 Apr 2016 15:04 zmieniony

Jest jeszcze taka wersja: ->link<- (tyle, że to raczej poprzednia po kompilacji i "zmianie" autora).

A oto rzeczona kolekcja: ->link<- (tak, wiem, nie ma tam tego).
      • 9: CommentAuthorQTZ
      • CommentTime23 Apr 2016 16:04 zmieniony

Na dyskietce BASSND4.ATR (patrz dyskietki od Andreasa Kocha) znalazłem plik AXELEF.TUR (niedostępny z menu, więc trzeba wczytać spod Turbo Basic-a) i jest to kolejna wersja tej samej muzyczki, tym razem z efektami graficznymi.

Ten powyższy xex wygląda na zabezpieczony plik Basic-a :)

W tej kolekcji jest jakaś Patricia może to brakujący w tamtym demie plik... nazwa pliku się zgadza! Tak, to jest to!

SYNTHE SONG jest wykorzystana w programie "Wesoła Ortografia" :)

Inne też brzmią znajomo :)

Edit: Na dyskietce ->link<- znalazłem dość oryginalną wersję AXELF.SNG (SoundMonitor Professional). Jakiś duży ruch się zrobił i co chwila error 503... ale da się ściągnąć :)

Edit2: A może wersja Tomasza Liebicha? ->link<- ale chyba zbyt łatwo było znaleźć, żeby to było to... w każdym razie jest napis (choć nie "start") i mryga :) [w tym demku jest nawet kilka "muzyczek" :)]

Edit3: I składanka demek w Basic-u, w archiwum opisana jako "DOS 1050" (aby zobaczyć dema należy uruchomić z włączonym Basic-iem). U mnie na dysku ten sam plik (dyskietka) nazywa się GermanDemos(basic).atr . Jednak szukana muzyczka jest chyba identyczna (tym razem nie sprawdzałem plików) jak ta załączona przez Mikera, ale całość jakby pasuje do opisu. Są muzyczki z wideo na YT, ale CaveHunt-a brakuje.
      • 10: CommentAuthorxxl
      • CommentTime24 Apr 2016 12:04

jest!

to Atari Pop Demo - musialem zle zapamietac... to jest to czego szukalem

:-)
      • 11:

CommentAuthorCOR/ira4
      • CommentTime10 May 2017 00:05

Muzyczki z Bertyx ,Roderic ...ten Bertyx taki nie do końca ,wersja z gry była szybsza
      • 12: CommentAuthortrocero77
      • CommentTime10 May 2017 23:05

Dla relaksu w ramach tematu:
      • 13: CommentAuthorpin
      • CommentTime11 May 2017 00:05

Daleko masz na Wapniaka w Wawie? :D
      • 14: CommentAuthorcaruso
      • CommentTime11 May 2017 01:05

Z Florydy kawałek drogi jest... ;-)
      • 15: CommentAuthorpin
      • CommentTime11 May 2017 13:05

:) - Space X już nad tym pracuje.
      • 16: CommentAuthorcaruso
      • CommentTime12 May 2017 01:05

Do siebie zapraszam tu:
      ->link<-
      tylko ostatnio nie mam czasu zadbać o profil, ale się poprawię. ;-)

A tu fanpage całego zespołu:
      ->link<-
      Serdecznie zapraszamy! :-)