Pytanie, czy to nie był jakieś (re-)hack tego, co załączyłem. Generalnie jednym znajbardziej aktuwnych basicowych muzyków był Kemal Ezcan, Powyższy kawałek też jest jego a Johannes Plenio to jeden z tego alter-ego. :)
W "Computer Inhabitants" [grze którą kilka lat temu poprawiałem i dodałem tłumaczenie na Angielski (mam nowszą o tydzień, bardziej grywalną wersję, ale niestety nie jest gotowa do publikacji)] jest muzyka, którą wrzucił powyżej Miker, ale różni się data w linii 1450 (reszta chyba to samo, ale na potrzeby gry wyświetla "start, to abort song..." w GR.0). W credits-ach gry (ekran tytułowy) jest "Thanks to: R.Plenio and K.Ezcan.". Aby jej posłuchać: BREAK i RUN"D:TRACK.6 . Z tego co szukałem w tamtym czasie takich muzyczek (bardzo fajnie zrobionych) jest wiele, niestety nie pamiętam szczegółów, w wątku o CI Andreas Koch wrzucił kilkanaście dysków z muzyczkami: ->link<- . Sporo znalazłem też gdzieś tu: ->link<- ... szukałem wtedy muzyki do dema Patricia ->link<- .
Na dyskietce BASSND4.ATR (patrz dyskietki od Andreasa Kocha) znalazłem plik AXELEF.TUR (niedostępny z menu, więc trzeba wczytać spod Turbo Basic-a) i jest to kolejna wersja tej samej muzyczki, tym razem z efektami graficznymi.
Ten powyższy xex wygląda na zabezpieczony plik Basic-a :)
W tej kolekcji jest jakaś Patricia może to brakujący w tamtym demie plik... nazwa pliku się zgadza! Tak, to jest to!
SYNTHE SONG jest wykorzystana w programie "Wesoła Ortografia" :)
Inne też brzmią znajomo :)
Edit: Na dyskietce ->link<- znalazłem dość oryginalną wersję AXELF.SNG (SoundMonitor Professional). Jakiś duży ruch się zrobił i co chwila error 503... ale da się ściągnąć :)
Edit2: A może wersja Tomasza Liebicha? ->link<- ale chyba zbyt łatwo było znaleźć, żeby to było to... w każdym razie jest napis (choć nie "start") i mryga :) [w tym demku jest nawet kilka "muzyczek" :)]
Edit3: I składanka demek w Basic-u, w archiwum opisana jako "DOS 1050" (aby zobaczyć dema należy uruchomić z włączonym Basic-iem). U mnie na dysku ten sam plik (dyskietka) nazywa się GermanDemos(basic).atr . Jednak szukana muzyczka jest chyba identyczna (tym razem nie sprawdzałem plików) jak ta załączona przez Mikera, ale całość jakby pasuje do opisu. Są muzyczki z wideo na YT, ale CaveHunt-a brakuje.