Już jutro (piątek, 20 maja 2016, godz. 22:30-4:00) na krakowskim Zabłociu w knajpie BAL odbędzie się fajna impreza: RETRO.SPECTRUM!
Sprzętowo zagoszczą: Atari 65XE, konsole: Pegasus, SNES, Atari2600, PS1 oraz stacjonarny arcade oparty na MAME! Będzie w co i na czym grać:) Będzie też pokaz demoscenowych produkcji przygotowany przez v0yager’a.
------------------------------------------------------------------------- UWAGA! Imprezę muzycznie okrasi swoim koncertem YERZMYEY:) -------------------------------------------------------------------------
Zapraszamy, jeśli macie ochotę to wpadajcie, więcej info tutaj na FB: ->link<-
Za organizatorem: "4. festiwal kultury i mediów Polikultura "Lubię, kiedy nocą..." zaprasza na chiptune’ową imprezę!
Jak na koncert przystało, nie zabraknie szybkich utworów z hipnotycznym bitem czy melancholijnych aranżacji sprawiających, że zatęsknimy za naszym Pegasusem obrastającym w kurz na strychu. To wszystko okraszone fascynującą animacją dostosowaną do tempa i rytmu muzyki ożywi na nowo miłość do kultury retro. Imprezę rozkręci pokaz produkcji demoscenowych przygotowany przez v0yager’a oraz muzyka na żywo w wykonaniu Yerzmyey’a.
Sam koncert ok, kawał dobrej muzy. Podobało mi się i było zacnie. Dla odmiany organizator już nie dał rady i w tej materii mam sporo zastrzeżeń niestety. Wyrobiło to poniekąd mój pogląd w temacie na przyszłość w znacznej mierze ;) Postaram się wylewnie nie uzasadniać owej kwestii.