jestem kolekcjonerem, jedną z kolekcji które sobie najbardziej cenię to "Albumy dla kolekcjonerów" ->link<- Obecnie pracuję nad kolejnym albumem, którego tytułem będzie "Historia polskich gier komputerowych". Oczywiście nie może zabraknąć gierek z atari. Na liście znalazły się takie tytuły jak: A.D. 2044 Barbarian Dwie wieże Fred Kolony Kupiec Lasermania Miecze Valdgira Misja Najdźdźcy z kosmosu Problem Jasia Robbo Seksmisja Smuś Upiór Vicky Władcy Ciemności Czy mógłbym Was prosić o pomoc i podpowiedzenie czy przypadkiem nie zapomniałem o jakimś bardzo ważnym tytule?
W tym wątku ->link<- w okolicach postu 22 jest lista gier. Są tam też gry wydane w Polsce na licencji, więc listę trzeba przesiać przez odpowiednie sitko. To raczej i tak nie jest pełna lista, ale trochę większa niż ta powyżej.
@TheFender - o DLI autorzy Barbariana pewnie słyszeli, ale całkiem możliwe, że nie mieli dostępu do kolorowych wyświetlaczy (TV/monitor), więc produkcja wygląda jak wygląda. To samo dotyczy dem, i było to już poruszane w magach. Taki urok lat 90-tych :).
to się nazywa stonowana grafika ,he,he . Nie wiedziałeś, taką technikę filmowcy od dawna stosują w swoich produkcjach które z reguły są przyżółcone bądź niebieskiego nie żałują tak tutaj przez ograniczenia w ilości kolorów chcieli ładnie wycieniować i tak mamy "kolorowe gry",przykłady choć lepiej dobrane kolory ale wystarczy spojrzeć na Klątwe, Władców Ciemności no ale w tym wypadku to albo monochrom albo daltonista .
Cyctriks,Sarepska The Game,Twin Cars -moje ulubione ,Wytyczne rybne,5. 5-Dots, Much Blastesz,Warsaw City+ masa polskich gier które wczoraj miały premierę i w które grałem ,żałuje że nie we wszystkie mimo nacisków Pinka ale łeb mnie strasznie na... bolał i żałuje bo może jedna pozycja by była wyżej gdyby ludzie zobaczyli jak się w nią gra tzn przechodzi ale pomijając fakt to dla mnie top to Twin Cars,Sarepska The Game -świetne na party.Ale Cytriks zasłużenie wygrał -Najbardziej kompletna pozycja która mogła by zostać bezproblemowo wydana . Fajny pomysł Rafała na loading no i te rybne kształty ;-). Szkoda że pięć kropek nie doceniono bo to też kompletna pozycja ,kurde w zasadzie wszystkie były mniej bądź bardziej kompletne z wyjątkiem gry TDC/a która pokazuje użycie sampli dobrej jakości przy kolorowej scrolowanej grafice z pozostałą rezerwą mocy ...ech najlepiej niech sam TDC o tym napisze ,sama gra choć grywalna to w kawałkach i nie do ukończenia - standardzik ,mam nadzieje że TDC szykuje coś wielkiego .