Co jeszcze można wyczytać na stronie organizatora:
W ten weekend na hasło "Retro wiecznie żywe!" przysługuje 5 zł zniżki na bilet ulgowy i 10 zł na normalny w Kraków Pinball Museum, przy ul. Stradomskiej 15.
Wszystkie 3 prelekcje mają być streamowane, a potem udostępnione na kanale YouTube Wojewódzkiej Biblioteki Publicznej:
- sobota 14:00, Dominika Staszenko (Grakademia): Gracze wczoraj i dziś, wizerunek miłośnika elektronicznej rozrywki w magazynach z lat 90.
- sobota 15:00, Marcin Chojnacki (Grakademia): W co wypada zagrać, czyli o problemie tworzenia kanonu gier wideo
- sobota 17:00 Tomasz Marcinkowski (MHKI): Historia Amigi - pierwszego multimedialnego komputera osobistego
@GAD ZombiE - niestety, przy ograniczonym miejscu ciężko wystawić wszystko.
Ekipa RetroAge mogła być tylko w sobotę, i wystawiliśmy Atari 65XE, PC Engine DUO, TwinFamicom, Sega Saturn (później jeszcze Dreamcast "SAKURA TAISEN Wars Limited Edition"). Z tego co pisałeś, posiadamy Colecovision, aczkolwiek jest to kłopotliwy sprzęt do wystawiania - złącze RF i amerykańskie NTSC. Musimy się rozglądnąć za jakimś ZX Spectrum, bo to już druga impreza na której ktoś zwrócił uwagę, iż brakuje tego klasycznego komputera.
.. żałuję, że nie mogłem wpaść ale z Krisem3D prowadziliśmy w tym samym terminie dla HaWangardy prelekcje na temat demosceny Atari 8 bit ;) Ehhh - przydało by się czasem te spotkania synchronizować.
pin: wiem, bo mówili o tym, że równocześnie jest wasza impreza i nawet na nią zapraszali ;).
tbxx: A to Ty jesteś odpowiedzialny za zastawę stołu na pierwszym piętrze :). Oczywiście nigdzie nie marudzę, że nie ma tego, czy tamtego. Tylko zwróciłem uwagę, że mi ich brakowało, bo miałem nadzieję zobaczyć. ZX robi wrażenie, bo jest nietypowy. CPC zresztą też. 3 lata temu stał jeden CPC, ale wyłączony. Nie wiem czy działał nawet. ZX też jakiś był i też wyłączony. Może przy następnej okazji się uda skombinować po jednym egzemplarzu chociaż. Rozumiem problemy z Colecovision, chociaż telewizor w systemie NTSC chyba nietrudno nabyć? Pamiętam, że w latach 90-tych kolega z klasy miał taki, gdzie się przestawiało PAL/NTSC.