Posiadam konfigurację - Atari 800XL, U1MB i SIDE2 cart od Lotharka. Wszystko jest sflashowane najnowszym firmware stąd - ->link<-
Problem polega na tym, że nie działa mi "ATR swap button", czyli nie jestem w stanie zmienić dysku kiedy program/ gra o to prosi. Wciskanie przycisku na SIDE2 nie działa, dysk dalej jest ten sam w w wirtualnej stacji.
Wszystkie pliki są zamontowane w SIDE Loader, widzę je w zakładce DRIVES tak jak ma być, w menu loadera zmieniają się kiedy wciskam CTRL+S, natomiast nie zmieniają się kiedy wciskam przycisk w cartridge'u.
Oczywiście w Ultimate Setup menu "ATR swap button" jest ustawione na "enabled".
W rezultacie nie mogę w ten sposób używać programów które mają więcej niż jeden dysk. Pojedyncze ATRy z reguły wczytują się ok.
Ma ktoś pomysł jak to poprawić? Z gory dzięki za pomoc!
Dzięki, zrobilem jak u Ciebie ale niestety nie działa. Może jeszcze to SIDE2 powinienem jakoś sflashować? Ale czym i jak?
I jeszcze pytanie: W loaderze w zakładce drives widać zamonontowane ATRy. Jak wciskam CTRL+S to widać że się zmieniają. Czy u Ciebie widać też że się zmieniają jak wciskasz guzik na SIDE2? Bo u mnie nie.
Problemem był Ultimate PBI bios. Nie wiem jak i co tam było wgrane wcześniej, bo upgradowałem całą paczką ultfull.rom. Po wgraniu oddzielnie ulpbi185.rom problem ustąpił.