Super! Producent TOM-a powiadomiony o testach:) Ma dodać Atari XL/XE do listy kompatybilności z TOM-em, jak również ma dodać do swojej oferty przedłużacze:)
@larek, świetna robota! Szkoda jednak że to Twoje Atari XE to nie jest już prawdziwe Atari...wiadomo 800XL jest;)
Dobry test,aż chciałbym zobaczyć test Vr w wykonaniu Larka albo jakiegoś innego nietuzinkowego gadżetu . Przy okazji przypomniałem sobie jak wkręcałem kolegów z podstawówki Comodorowców/Amigowców że Atari ST to Atari Xl/XE ze stacją dysków ,oczywiście pokazywałem im screeny z gier z Top Secret z St/ka i łykali to aż miło ,nawet ci bardziej obeznani łapali haczyk ,miałem numer z błędną listą top 10 gdzi przy grach z malucha był podpis ST...tak lepiej się wtedy czułem bo świadomość że mam ładny komputer bez dobrych gier była dołująca.
A czy ktoś używał/używa Rysia? W teorii ma większe możliwości konfiguracji (regulacja czułości myszy, itp.) i pozwala na ewentualny update firmware przez użytkownika.
Tzn. jak ponoć? Właśnie u góry masz test, że i pad i myszka działa :)
A co do joya - no gra się i grało się bo nie było alternatywy. Ale największą wadą joya jest sposób kontroli, przez długą wajchę. To znacznie obniża prędkość reakcji.
Youtube nie pozwolił? A to nieładnie z jego strony ;)
W sumie to fajnie, bo można wykorzystać wszystkie trzy przyciski myszki w swoim programie... Tylko kto teraz pisze cokolwiek na A8 co wykorzystuje mysz? :(