Witam! Jako że ostatnio stałem się posiadaczem wyżej wzmiankowanej konsoli lecz z wybrakowaną klawiatura poszukuje górnej części klawiatury lub chociaż samych klawiszy lub czegokolwiek bym mógł skompletować całość. Pozdrawiam szanowne grono miłośników Atari.
klawiature wezmiesz z seri XE ... tutaj ktos zostawił samą folie... widocznie mu przestała działać to rozkręcił...słabo widzę żebyś dostał górną obudowę... Proponuje ci wtawić sobie do tego XEGS'a AKI ... ->link<-
Dzięki @Stryker za odpowiedź. Klawiatura z 65/130XE rzeczywiście pasuje, różni się praktycznie tylko tym "grzybkiem" na klawiszu HELP. Innej klawiatury do konsoli nie chcę dołączać bo mam już u siebie Atari 65XE i Atari 130XE, chcę skompletować po prostu kolejną rzecz w mojej "graciarni". Podbijam lekko temat; miałby ktoś może samą klawiaturę do atari 65/130XE lub resztę części?
Oczywiście klawiatura na sprężynkach będzie działać z XEGS, ale zamontowanie klawisza Help nie jest prostą sprawą, bo mocowanie klawiszy w obu rodzajach klawiatur jest inne.
Rozglądam się za xegs-em w znośnym stanie, sama "jednostka centralna" wystarczy. Gdybyś ewentualnie znudził się szukaniem klawiatury i zamierzał odsprzedać, puść mi proszę info na odolczyk_jmałpainteriapl
Jest taki cały komplet na OLX do sprzedania, razem z monitorem itd. Gdybyś czasem zakupił to chętnie odkupie klawiaturę. :-P Ja chce skompletować całość, odsprzedanie nie wchodzi w grę.