Jeśli chcesz wziąć udział w dyskusjach na forum - zaloguj się. Jeżeli nie masz loginu - poproś o członkostwo.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Pecus:
W zasadzie to żadna tam wielka historia. Dostałem od szwagra drukarkę (Mera Błonie! - D100m PC - jakiś model przedprodukcyjny)Pecus:
Wymyśliem więc myk z najtajńszym rejestrem przesuwnym (też mi filozofia) + możliwość wyłączania konwersji EOL (bo były wolne piny, a ja bawiłem się w druk graficzny i wydało mi się to fajne).Pecus:
Prototyp zbudował kolega Zbyszek Szyszko, i poprawił parę błędów, które powodowały przekłamania w druku. Szwagier współpracował z firmą Elmecom robiącą moduły do drukarek, która chciała zrobić coś nowego i jakoś tak samo się zadziało.Pecus:
A.... może mam jakieś "źródła instrukcji" bo powstała na Atari oczywiście. Była potem druga wersja tejże z kilkoma stronami dla barddiej zaawansowanych userów. Jakieś programy w BASICu przenoszące handler itp. , ale nawet nie wiem czy to drukowali. (...) A tak na marginesie, to znalazłem przed chwilą źródła handlera od Elmecomu.... i sporo progrmów do AST, w tym część moich :) I Kopie kilkunastu dyskietek ze żródłami i nie tylko programów, które kiedyś Pirx zgrał z dyskietek Buły. Ciekawe Paweł czy to masz :)PeriNoid:
Aczkolwiek Panther pracuje z nią nie tak jak powinien chociaż ma niby sterownik do niej dedykowany - chodzi o PL-literki, nie drukuje ich poprawnie. Dziwne.Pecuś:
D100M, to coś zupełnie innego niż D100M PC :) Choć głównie z wyglądu. D100M to spory kawał blachy, a D100M PC to już plastiki, smukła obudowa i klasyczny interfejs Centronics.... bo z D100M nie pamiętam jak było (choć i taką kiedyś miałem).Pecus:
Jeśli chodzi o MicroPrinta, to (z tego co pamiętam) analizował on przesyłane dane i jeśli wykrył Epsonowski kod drukowania grafiki, to na czas przesyłania danych graficznych wyłączał podmianę kodu Return na CR + LF. Problemem było to, że kolejne drukarki stosowały coraz to różniejsze kody sterujące do przesyłania danych graficznych, a MP rozumiał tylko podstawowe kody Epsona.pigula:
tylko definicje własnej drukarki robiłem...Kaz:
A mógłbyś zarzucić zdjęcie, żebyśmy wiedzieli, co to znaczy tutaj niepoprawnie? Bo sterownik Panthera to jedno, ale jeszcze zestaw znaków musi być odpowiedni.