.. i stało się. Z dobrze poinformowanego źródła (Vasco/TRS :)) wiadomo, że w dn. 27-29 XII 2017 odbędzie się rocznicowe (tak, minęło już 20 lat od pierwszej edycji!) Last Party w Opalenicy.
Termin jest tradycyjny i tak pomyślany, aby można było dotrzeć na zlot po Świętach i spokojnie wrócić na imprezę sylwestrową.
Szczegóły zależą w olbrzymim stopniu od frekwencji. Główna sala Domu Kultury jest obecnie zamknięta i czeka na przebudowę. Przy średnim zainteresowaniu zmieścimy się w mniejszej sali. Jeśli będzie dużo zgłoszeń, zmienimy lokalizację na jeszcze pachnącą farbą salę w innym budynku.
Jako, że trudno będzie zmieniać lokalizację dopiero, gdy pojawią się tłumy pod drzwiami, na pewno wejściówki będą rozprowadzane sporo _przed_ imprezą.
Oczywiście przy mizernym zainteresowaniu impreza nie odbędzie się. Liczę jednak, że wszyscy, którzy przez ostatnie kilkanaście lat klepali mnie po plecach ze słowami "zrób Lasta!" zadeklarują się i pesymistyczny scenariusz nie ziści się.
Termin może i tradycyjny, ale że tak powiem antyrodzinny :) Za czasów studenckich - świetny; obecnie gdy ma się rodzinę - taki sobie.
Myślę, że sporo osób w tym terminie jednak ma zaplanowany czas w gronie najbliższych - być może da się to wziąć pod uwagę i to zmienić. Nie wiem czy jestem odosobnionym przypadkiem czy nie - ale może warto to sprawdzić.
Tak samo złym pomysłem jest majówka, Wielkanoc (Revision - niestety zawsze wtedy, bo tradycja) itp.
Na szali jest oczywiście czas urlopowy - większość ma akurat wtedy wolne. Ale ja wolę weekend nieświąteczny, niż tzw. okres między świętami.
Dziekuje za strone, az mam ochote pojechac. Byc moze jakby ktos jechal z Warszawy, albo daloby sie tam jakos latwo dostac komunikacja publiczna. Szkoda, ze nie jestem w stanie sprawdzic dzialania strony na Atari :-) (brak Dragon Carta i naprawde nie mam pomyslu gdzie kupic). Co do zaproszenia w wersji 8 BIT(bo reklame w TS juz widzialem, podobnie jak ta na Wapniaku :-) ) - to jest gdzies wersja PL?
Z Warszawy będzie jak sądzę kilka osób, spróbuj podpytać na zaprzyjaźnionym forum. Oczywiście jeszcze nie teraz bo jest jeszcze zbyt wcześnie na takie deklaracje ;)
Last Party 2017 to zlot miłośników Atari zorganizowany z okazji 20 rocznicy pierwszego copy-party w Opalenicy w 1997 r.
Zimowe edycje miały miejsce w latach 1997-2003. Dodatkowo w okresie 1999-2002 latem odbywało się Lato Ludzików, a w 2006 Majówka. Czyni to Opalenicę miejscem, w którym zorganizowano najwięcej zlotów atarowskich w Polsce.
Last Party 2017 jest imprezą jednorazową, ale nie skupi się wyłącznie na wspominaniu dawnych czasów. Odbędą się tradycyjne konkursy na demo, intro, grafikę i muzykę na Atari.
Powiew nowości wprowadzony zostanie przez nowatorski system głosowania oraz możliwość uczestnictwa w konkursach dla atarowców z całego świata!
(...)
Rocznicowe Last Party odbędzie się na Stadionie Miejskim w Opalenicy, który (wraz z sąsiednim hotelem) był bazą pobytową reprezentacji Portugalii podczas EURO 2012! Bawić się będziemy w ogrzewanej hali sportowej o wymiarach 10x40 m. Do dyspozycji będą także sleeping roomy oraz węzeł sanitarny. Stadion jest otoczony parkiem.