atarionline.pl Last Party 2017! - Forum Atarum

Jeśli chcesz wziąć udział w dyskusjach na forum - zaloguj się. Jeżeli nie masz loginu - poproś o członkostwo.

• :
    • :

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

• 1: CommentAuthorpin
      • CommentTime2 Apr 2017 15:04

.. i stało się. Z dobrze poinformowanego źródła (Vasco/TRS :)) wiadomo, że w dn. 27-29 XII 2017 odbędzie się rocznicowe (tak, minęło już 20 lat od pierwszej edycji!) Last Party w Opalenicy.

Termin jest tradycyjny i tak pomyślany, aby można było dotrzeć na zlot po Świętach i spokojnie wrócić na imprezę sylwestrową.

Szczegóły zależą w olbrzymim stopniu od frekwencji. Główna sala Domu Kultury jest obecnie zamknięta i czeka na przebudowę. Przy średnim zainteresowaniu zmieścimy się w mniejszej sali. Jeśli będzie dużo zgłoszeń, zmienimy lokalizację na jeszcze pachnącą farbą salę w innym budynku.

Jako, że trudno będzie zmieniać lokalizację dopiero, gdy pojawią się tłumy pod drzwiami, na pewno wejściówki będą rozprowadzane sporo _przed_ imprezą.

Oczywiście przy mizernym zainteresowaniu impreza nie odbędzie się. Liczę jednak, że wszyscy, którzy przez ostatnie kilkanaście lat klepali mnie po plecach ze słowami "zrób Lasta!" zadeklarują się i pesymistyczny scenariusz nie ziści się.

pin.trs
      • 2:

CommentAuthorxeen
      • CommentTime6 Apr 2017 09:04 zmieniony

Termin może i tradycyjny, ale że tak powiem antyrodzinny :) Za czasów studenckich - świetny; obecnie gdy ma się rodzinę - taki sobie.

Myślę, że sporo osób w tym terminie jednak ma zaplanowany czas w gronie najbliższych - być może da się to wziąć pod uwagę i to zmienić. Nie wiem czy jestem odosobnionym przypadkiem czy nie - ale może warto to sprawdzić.

Tak samo złym pomysłem jest majówka, Wielkanoc (Revision - niestety zawsze wtedy, bo tradycja) itp.

Na szali jest oczywiście czas urlopowy - większość ma akurat wtedy wolne. Ale ja wolę weekend nieświąteczny, niż tzw. okres między świętami.
      • 3: CommentAuthorpin
      • CommentTime6 Apr 2017 12:04

Jest dużo za i przeciw, ale decyzja już zapadła. Inną sprawą jest potencjalne zagęszczenie imprez w grudniu i nie da się Lasta zrobić wcześniej.

No i nazwa zlotu do czegoś obliguje. A co będzie, jak ktoś postanowi wciąć się po? :D ... będzie wówczas lament, że last nie był OSTATNI :):)))))
      • 4: CommentAuthormono
      • CommentTime31 May 2017 23:05

A tu ->link<- jest ztrona zlotu dla niefejsbókowców.
      • 5: CommentAuthorpgru
      • CommentTime31 May 2017 23:05

Dziekuje za strone, az mam ochote pojechac. Byc moze jakby ktos jechal z Warszawy, albo daloby sie tam jakos latwo dostac komunikacja publiczna. Szkoda, ze nie jestem w stanie sprawdzic dzialania strony na Atari :-) (brak Dragon Carta i naprawde nie mam pomyslu gdzie kupic). Co do zaproszenia w wersji 8 BIT(bo reklame w TS juz widzialem, podobnie jak ta na Wapniaku :-) ) - to jest gdzies wersja PL?
      • 6: CommentAuthormono
      • CommentTime1 Jun 2017 09:06

Wersja PL pojechała z Vaskiem na Pixel Heaven i jest w załączniku.
      • 7: CommentAuthorpgru
      • CommentTime1 Jun 2017 10:06

Dziękuję.
      • 8: CommentAuthorpin
      • CommentTime1 Jun 2017 11:06

Z Warszawy będzie jak sądzę kilka osób, spróbuj podpytać na zaprzyjaźnionym forum. Oczywiście jeszcze nie teraz bo jest jeszcze zbyt wcześnie na takie deklaracje ;)
    1.  
      Czy wiadomo już, w którym miejscu będzie party? Wiem, że Opalenica to nie Nowy Jork, ale jednak...

Pytam, bo pewnie będę na święta w okolicach Poznania to i mógłbym wpaść podzielić się kromką piwa.
      • 10:

CommentAuthorCOR/ira4
      • CommentTime29 Aug 2017 19:08

... myślałem że załatwisz wino mszalne ;)
    2.  
      Hej,
      Czy wiadomo już, w którym miejscu będzie party? Wiem, że Opalenica to nie Nowy Jork, ale jednak...
      • 12: CommentAuthorAdam
      • CommentTime29 Nov 2017 23:11 zmieniony

Jutro ostatni dzień przedsprzedaży biletów na party (50 zł, potem jak rozumiem już 80). Przypomnę, że odbędzie się 27-29 grudnia w Opalenicy.

Strona imprezy:
      ->link<-

Jak piszą organizatorzy:
      Last Party 2017 to zlot miłośników Atari zorganizowany z okazji 20 rocznicy pierwszego copy-party w Opalenicy w 1997 r.

Zimowe edycje miały miejsce w latach 1997-2003. Dodatkowo w okresie 1999-2002 latem odbywało się Lato Ludzików, a w 2006 Majówka. Czyni to Opalenicę miejscem, w którym zorganizowano najwięcej zlotów atarowskich w Polsce.

Last Party 2017 jest imprezą jednorazową, ale nie skupi się wyłącznie na wspominaniu dawnych czasów. Odbędą się tradycyjne konkursy na demo, intro, grafikę i muzykę na Atari.

Powiew nowości wprowadzony zostanie przez nowatorski system głosowania oraz możliwość uczestnictwa w konkursach dla atarowców z całego świata!

(...)

Rocznicowe Last Party odbędzie się na Stadionie Miejskim w Opalenicy, który (wraz z sąsiednim hotelem) był bazą pobytową reprezentacji Portugalii podczas EURO 2012! Bawić się będziemy w ogrzewanej hali sportowej o wymiarach 10x40 m. Do dyspozycji będą także sleeping roomy oraz węzeł sanitarny. Stadion jest otoczony parkiem.
      • 13: CommentAuthorpgru
      • CommentTime30 Nov 2017 20:11

Dziękuję za przypomnienie.
      • 14: CommentAuthorpin
      • CommentTime1 Dec 2017 20:12

Nie dziękuj, tylko przyjedź ;)
      • 15:

CommentAuthorKaz
      • CommentTime16 Dec 2017 21:12

Ja będę. Pytanie: ktoś jedzie z Wrocławia i można się do niego przyłączyć?
      • 16: CommentAuthorpin
      • CommentTime17 Dec 2017 21:12

pytaj Laoo z atari.org
      • 17:

CommentAuthorCOR/ira4
      • CommentTime18 Dec 2017 17:12

a fajnie bedzie ?@
      @pin sprobuj mnie przekonac ze warto przyjechac ;-) a tak przy okazji to nie zapomne ci "zwatpienia" pogadamy sobie ...
      • 18:

CommentAuthorCreonix
      • CommentTime18 Dec 2017 18:12

Jade pociągiem z Wrocławia.
      • 19: CommentAuthorpin
      • CommentTime18 Dec 2017 22:12

@Irata - to się wszystko okaże :)

A mam Cię przekonać? - Przekonuję Cię, że warto przyjechać ;)
      • 20:

CommentAuthorKaz
      • CommentTime19 Dec 2017 10:12

Pin - Laoo ostatnio widziałem, ale nie wspominał, że jedzie na LP. Ale już odezwał się Koala i jadę z nim oraz Bocianu.
      • 21:

CommentAuthorKaz
      • CommentTime19 Dec 2017 10:12

Pytanie: czy ktoś zabiera na LP Atari Mega STE i chciałby spróbować zainstalować u siebie kartę ATonce-386SX, którą przywiozę?
      • 22:

CommentAuthorCOR/ira4
      • CommentTime23 Dec 2017 21:12

będzie na party jakaś osoba obeznana z Amigą 1200 ???
      • 23: CommentAuthorpin
      • CommentTime25 Dec 2017 00:12

Irata - nie wiem co bierzesz teraz, ale 2 dni temu mówiłem Ci kto będzie i będzie obeznany :)
      • 24: CommentAuthorpin
      • CommentTime25 Dec 2017 01:12

Taka sprawa. Kupię POKEY'a z odbiorem na LastParty.

Bez paniki, w rezerwowej maszynie kompotowej drugi POKEY szumi i ma przesłuchy między kanałami. Dla świętego spokoju chętnie bym sobie go wymienił ;)
      • 25:

CommentAuthorKaz
      • CommentTime25 Dec 2017 01:12

Poszukam Pinek i jeżeli znajdę to dostaniesz ode mnie prezent
    3.  
      Są już pierwsze zdjęcia ze zlotu!

• 27:

CommentAuthorJacques
      • CommentTime27 Dec 2017 23:12

Efekt ciekawy, ale nad designem jeszcze ktoś musi popracować ;-)
      • 28: CommentAuthormono
      • CommentTime28 Dec 2017 02:12

@mgr_inz_rafal: Fascynujesz sie BananaPi?
      • 29:

CommentAuthorCreonix
      • CommentTime30 Dec 2017 00:12

Prace z kompo: ->link<-
      Prace z poprzednich lat wystawione w kategoriach drugiej części compo: ->link<-
      • 30:

CommentAuthorCOR/ira4
      • CommentTime1 Jan 2018 00:01

NIEBAWEM BĘDZIE KONCERT :-)
      • 31:

CommentAuthorCOR/ira4
      • CommentTime1 Jan 2018 01:01

• 32:

CommentAuthorCreonix
      • CommentTime30 Jan 2018 23:01

->link<- Retrokomp LoadError 2017
      ->link<- Last party
      • 33: CommentAuthorgrzybson
      • CommentTime1 Feb 2018 23:02

No to jeszcze kilka sztuk ode mnie, prosto z fotolabu:
      ->link<-
      • 34: CommentAuthorpgru
      • CommentTime2 Feb 2018 12:02

@grzybson - jaka klisza(film)?
      • 35: CommentAuthorgrzybson
      • CommentTime2 Feb 2018 20:02

FujiColor Superia Xtra 400. Cały czas łatwo dostępna :)