@mono bardzo chętnie ją udostępnię o ile ją znajdę , od lat nie widziałem tej kasety , może być w kilku miejscach ,na pewno gdzieś ją mam ,sprawdzę .
To było kilka wersji tej gry ?
Pierwsze słyszę że była dostępna wersja niedziałająca ,ja swoją dostałem w 95roku,zakupiona była w pawilonie handlowym "CENTRAL" ,było to tuż przed zakupem Segi Mega Drive a akurat ten tytuł dał mi nadzieję na przedłużenie żywota Atari ,pojawienie się grupy"Stan Bit"także wróżyło dobrze ...tyle że była to już agonia, nie tyle co Atari ( ale także platform 16Bit , ja w tamtym czasie nie wiedziałem o istnieniu sceny i jedynym wyznacznikiem żywota sprzętu była dostępność legalnego oprogramowania z sklepowego źródła , na Łódzkich giełdach Atari już dawno było martwe ,a ludzie którzy bawili się w komputery zbytnio Atari nie lubili ,doradzali zakup C64 ,Amigi. Rockman to jedna z lepszych gier na małe Atari ,tytuł jak z szesnastobitowca ,świetnie animowana ,dynamiczna gra do tego znakomicie udźwiękowiona (trzy podkłady). Wymieniali zepsute wersje ?
Nie tyle było kilka wersji, co po prostu puszczono partię z błędem. Sama gra jest identyczna z wersjami poprawionymi bo w samej grze nie ma żadnych poprawek ani zmian.
Wątek zrobił się o reedycjach Retronics, ale przecież zaczął się od informacji o reedycjach klasyków poprawianych przez fanów, między innymi Mario Bros, Pop Eye. I kolejna z takich gier została wypuszczona, jeszcze raz Pop Eye, ale inaczej.
Wczoraj kolega Tix udostępnił finalną wersję gry "Pop Eye" ze swoimi poprawkami, o których pisał tutaj:
Kiedyś tak w pierwszej połowie lat 90' gdy szedłem z tatą albo kumplem po gry na A8 ,to właśnie tytuł wybierało się po okładce ,często i gęsto kijowe okładki kryły dobrą grę(Rockman) i na odwrót(Misja ,Fred) . Znacie może jakieś miejsce gdzie można przejrzeć okładki , tu na głównej widzę że nieaktualizowane ...
Dziewiąta dziesiątka za kilka dni będzie dostępna. Nakład jest symboliczny, więc zapraszam chętnych do składania zamówień już teraz. Do setki wydanych tytułów już niedaleko!
IRATA4: co do okladek pelna zgoda, pierwotna okladka do misji i freda byla super. Do rocknamna lepiej pominac milczeniem. Nie rozumiem tylko czemu Fred jest według Ciebie słabą grą? Kiedyś się zagrywałem, a ostatnio jak odpaliłem to też nie było tak źle, niby powolniak ale nie pozbawiony uroku.
@ astrofor chodziło mi że okładki Misji i Freda nie należały do najładniejszych a same gry były dobre -analogicznie jak Rockman.Źle,niejasno się wyraziłem.
Może nie były najładniejsze, choć i tak się wybijały w tym względzie w porównaniu z innymi polskimi produkcjami, Misja miała świetną grywalność, Fred podobnie i tworzył jakiś taki fajny, nieco mroczny klimat (pewnie przez czarne niebo ;-) ). Absolutne hity i tyle.
No i prawie jest gotowa 10-ta dziesiątka. Tak, to już 100 tytułów będzie wydanych! Jeśli ktoś ma ochotę zamówić, zapraszam, liczba zestawów będzie niewiele większa niż liczba zebranych zamówień.
Czy do Cywilizacji jest dołączana wyczerpująca instrukcja? Albo chociaż przesyłana na e-maila.
Na Amigę gra tego typu miała dość duży podręcznik i jego znajomośc, czy Civilopedii przynajmniej mi się przydawała, nie wiem jak jest z wersją na Atari.
Przepiękne to jest. 100 sztuk - dogadywanie praw, robienie remasteringu, nagrywanie. I tak przez kilka lat. Jestem pełen podziwu wobec wysiłku, bo efekt widać.
Kolejna, już czwarta seria dyskietek dla Atari. Tym razem pięć nowych tytułów, ale i pięć wznowionych, które były wydane kilka lat temu w reedycji bigboxowej. Nakład dawno się wyczerpał, a co chwilę ktoś o nie pyta, więc są. Cena nowych 90 zł/tytuł, tych wznowionych - 80 zł/tytuł. Produkcja praktycznie tylko na zamówienie, może kilka zestawów więcej będzie. Za dużo zostaje mi potem towaru. A i dyskietek coraz mniej. Także jak ktoś jeszcze reflektuje, zapraszam - mail: zamowienia(małpa)retronics.eu (nie piszcie na priv, rzadko zaglądam!)