No właśnie, żadna sztuka odpalić sobie archiwalne pliki i posłuchać, ale i mniejsza przyjemność, jak można sobie przewijać, zatrzymywać itp. :]
Jako, że Pecuś bawi się malinkami i ma trochę pasma internetu na zbyciu poza radiem RKO ( ->link<- ) odpalił drugie grające archiwa radia UXA (Oczywiście za zgodą X-Raya) ->link<-
Radio gra audycje w dość przypadkowej kolejności i tylko jako stream OGG (dzięki temu nie trzeba przekodowywać archiwów), no i oczywiście jak się w oryginale coś zacinało to tu także się zacina :).
Od siebie dodam, że drugiego takiego 8-bitowego radia nie było i pewnie niestety nie będzie. Genialny X-Ray za konsoletą, odjazdowa playlista, łezka się krenzi w oku, że to nie na żywo.
właśnie sobie słucham z chrome, andek 6.0.1 nawet nieźle działa, tj. gra po "uśpieniu" fona. (w msg wyżej się pomyliłem w adresie, już poprawiony, ale może klikłeś jak był zły, powinno być ->link<- )
na ekranie widać playerek, trzeba kliknąć play i gra.
Oj cieżko może być. Raczej trzebaby spasować parametry streamu jakimi przedstawia się radio tak, by jak najlepiej obejmowały wszystkie audycje. Zobaczę może nawet dziś.
Kurcze. Jak wrócę do domu wyłączę jingla i zobaczymy :)
Wyłączyłem i teraz na tym playerze, na którym była sieczka - jest dobrze (na innych zawsze było dobrze ;) ). Postaram się zidentyfikować problem i dodać jingla na początku :)
Ech... no właśnie jest przekompresowany i dobrane ma jak najbardziej zbliżone parametry do reszty streamu. Może za mało zbliżone :) A może ktoś zna (wiem wiem, google itp., ale może inni już przez to przeszli ;) ) jakiś prosty program do cięcia plików ogg bez rekompresji, taki ogg-cut :) Znajdę wtedy jingla w plikach audycji radia i z niego go wytnę - musi mieć wtedy identyczną strukturę.